3.6 C
Wrocław
czwartek, 18 kwietnia, 2024

Lunch we Wrocławiu (9.09.2016)

Od dzisiaj wprowadzam pewne zmiany we wpisach lunchowych. Nie zmienia się forma, ale sposób prezentacji. Wpisy nie będą już widoczne na głównej stronie blogowej, bo jak słusznie zauważyliście – lunch zdominował wszystkie inne wpisy. Po prawej stronie, pod wtyczką facebookową macie odnośnik do wpisów lunchowych. Wystarczy tam wejść, aby zapoznać się z ofertami na dany dzień. Smacznego weekendu!

Do 20 zł

Szynkarnia 

Zupa: ogórkowa z koperkiem i ziemniakami

Danie główne: szaszłyk z kurczakiem marynowanym w garam masali z papryką i cukinią, podpłomyk, sos jogurtowy

Cena: 20 zł | Godziny: 12-19 | Św. Antoniego 15

Domowe obiady w Times

Zupa: pieczarkowa

Danie główne: makaron carbonara z boczkiem w sosie śmietanowym

Cena: 17 zł | Godziny: 12-16  | Kazimierza Wielkiego 1

Kaczka Dziwaczka

Zupa: czosnkowa

Danie główne:  Eskalopki schabowe w sosie własnym/ziemniaki/jarmuż

Cena: 18 zł | Godziny: 13-18 | Kiełczowska 58

Wrocławska Gastropub

Zupa: pieczarkowa

Danie główne: karczek z grilla z masłem ziołowym, ziemniaki, surówka z białej kapusty

Cena: 19 zł | Godziny: 12-16  |Szewska 59-60

WineStone Wrocław

Zupa: jarzynowa

Danie główne: gulasz wołowy z szalotkami, ziołowa kasza gryczana, sałatka z ogórka z kukurydza

Cena: 19,90 zł | Godziny: 12-15 | Pl. Dominikański 1

Ogień

  • Albina (mozzarella, mascarpone, szynka, chilli) + lemoniada

Cena: 19 zł | Godziny: 12-16 | Pomorska 39/1 c

Tacos Locos

15% zniżki w godz. od 12 do 15  przy okazaniu identyfikatora z pracy. Oferta ważna tylko w lokalu.

Cybulskiego 1

Mania Smaku

  • peperoni – 17 zł
  • tempeh – 17 zł

Godziny: 13-19  | Ślężna 217

Buddha Lounge

  • Tom yung chicken soup
  • Palak chicken
  • Dal Makhani
  • ryż
  • naan

Cena: 20 zł | Godziny: 12-16 | Rzeźnicza 28-31

Impressa

Zestaw I: zupa z fasolki szparagowej + sałatka z wędzonym łososiem – 13 zł

Zestaw II: zupa z fasolki szparagowej + mintaj z serem w panierce + ziemniaki/ryż + surówka – 15 zł

Zestaw III: zupa z fasolki szparagowej + schabowy + ziemniaki/ryż + surówka – 17 zł

Godziny: 12-16 | Krupnicza 13

Do 30 zł

Pappatore

Zupa: Chłodnik z kalafiora/sorbet z melona/ oliwa orzechowa

Danie główne: Calzone/ryba/mule/ zioła

Cena: 30 zł | Godziny: 12.30-16.00 | Wietrzna 24

Mlekiem i Miodem

Danie I: Zupa bulionowa z zielonymi warzywami

Danie II: Fish & chips serwowany z pieczona dynia

Danie III: Smoothie jogurtowe

Cena: I+II= 23 zł I+II+III= 27 zł | Godziny: 12-16 | Kiełczów, Wrocławska 31

Parish

Zupa: Krem z marchwi i batatów – 7 zł (w zestawie 3 zł)

Danie standard: Penne z wędzoną makrelą, cukinią i rozmarynem w sosie a’la carbonara – 17 zł

Danie premium: Taco z wieprzową głowizną, granatem, kolendrą i sweet-chili – 22 zł

Godziny: 12.30-16.00 | Św. Antoniego 2/4

Le Chef

Zupa: Chłodnik z arbuza z musem brzoskwiniowym i serem typu feta.

Danie główne:Czarna soczewica z dynią, pieczarką, pomidorkami koktajlowymi w kremowym sosie z gorgonzolą i rukolą

Cena: 28 zł | Godziny: 12-16 | Więzienna 31

Mama Manousch

Przystawka: francuska zupa cebulowa z grzanką czosnkową

Danie główne: (do wyboru)

  • sałatka z pecorino, grillowaną papryką, fenkułem, oliwkami, kaparami i soczewicą
  • risotto z owocami morza, szpinakiem i grana padano

Cena: 29 zł | Godziny: 12-16 | Świdnicka 4

Restaurant Lot Kitchen

Przystawka: krem z warzyw, chips z jarmużu

Danie główne:  ryba w pergaminie z warzywami

Cena: 24 zł | Godziny: 12-16 | Goetla 11

Zenka Cafe

Zupa: krem szpinakowo-brokułowy

Danie główne: Tagliatelle primavera z oliwa, czosnkiem, pomidorkami koktajlowymi, cukinia, rukola

Cena: 24 zł | Godziny 12-16 | Dubois 41

La Scala

Zupa: chłodnik pomidorowy na jogurcie

Danie główne: mintaj zapiekany pod ratatoulle

Cena: 23 zł | Godziny: 12-17 | Rynek 38

Dobra Karma II

Zupa: Chłodnik botwinkowy + mus poziomkowy

Danie mięsne: Karkówka pieczona w musztardzie, frytki domowe, sałatka z fasolki szparagowej mamut

Danie wege: Sałatka vege: pomidor, ogórek, szpinak, rzodkiewka, karmelizowana dynia, marynowana biała mozzarella, majonez ziołowy + owoce sezonowe

Cena – 25 zł, zupa + danie wege – 21 zł | Godziny: 12-16 | Kościuszki 23

Vivian Restaurant

Zupa: grzybowa

Danie główne: Filet z okonia morskiego na risotto

Cena: 30 zł | Godziny: 12-16 | Magnolia

Sushi Corner

  • bento (kurczak gojujang z boczkiem i ryżem, edamame, nigiri gravlax, zupa tom kha, zielona herbata) – 30 zł
  • sushi lunch (6 szt. futomaki Filadelfia, 5 szt. uramaki California, 2 szt. nigiri łosoś, zielona herbata, zupa miso) – 27 zl

Godziny: 12-15 | Włodkowica 12 a

Vivere Italiano

Danie główne:  Bucatini all’amatriciana: pasta typu bucatini, pomodori pelati, guanciale/policzki wieprzowe/, pecorino romano, oliwa EVO, pepe, peperoncino.

8 zł z każdego sprzedanego talerza zostanie przekazana potrzebującym po trzęsieniu ziemi w Amatrice.
 
Cena: 30 zł | Godziny: 12-16 | Ofiar Oświęcimskich 21

Alyki

Zupa: frutti di mare, koperek

Danie główne: tilapia na szpinaku, frytki, pomidory, szczypiorek

Danie Szefa Kuchni: dorsz, fasolka szparagowa, mus malinowy, ryż, borówka

Cena: zestaw dnia – 24 zł, zestaw szefa kuchni – 31 zł | Godziny: 12-17 | Sky Tower

Browar Stu Mostów

Zupa: marchwiowo-cukiniowa na mleku kokosowym

Danie główne: pizza z boczkiem i grzybami

Cena: 22 zł| Godziny: 12-16 | Długosza 2

Restauracja Patio

  • Carpaccio wołowe / grana padano / pieprz ziołowy/ oliwa truflowa
  • Halibut / szpinak / krewetki

Cena: 28 zł| Godziny: 12-16 | Kiełbaśnicza 25

Bułka z Masłem

Zupa: krem z pieczonych pomidorów, soczewicy i wędzonej papryki

Danie główne:dorsz pieczony z puree z selera, karmelizowaną cykorią i orzechami laskowymi

Cena: 28 zł | Godziny: 12-16 | Włodkowica 8a

Sukiennice 7

Zupa: Pomidorowa z ryżem

Danie główne:

  • Tagiatelle z tuńczykiem w białym sosie z karotką
  • Sałatka z bryndzą i marynowanymi grzybkami

Deser: Bita śmietana z owocami i waflem

Cena: 2 dania – 22 zł, 3 dania – 26 zł | Godziny: 12-16 | Sukiennice 7

Papa bar

Zupa do wyboru:

  • Zupa grzybowa
  • minestrone z parmezanem

Danie główne do wyboru:

  • Rigatoni z kurczakiem, papryką w pikantnym sosie chipotle
  • Sałatka z avokado, mozzarellą, chrupiącym pieczywem
    na sosie vinegrette

Cena: 22 zł | Godziny: 12.30-16.00 | Rzeźnicza 32/33

Dos Amigas

Zupa: krem pomidorowy

Danie główne: Mini Quesadilla kukurydziana z kurczakiem i papryką

Cena: 28 zł | Godziny: 12-16 | Odrzańska 11/12

Do 40 zł

Projekt Wieża

Dania:

  • terrina z łososia
  • zupa rybna
  • pstrąg potokowy, komosa ryżowa, warzywa sezonowe
  • muffin

Cena: 3 dania – 34 zł, 4 dania – 39 zł | Godziny:  | Wiwulskiego 27

Brylantowa 16

  • krem z ziemniaka z łososiem i emulsja koperkowa
  • sałatka z kurczakiem w jogurtowej marynacie, soczewica z ziołami, grillowane brzoskwinie, feta, sos sezamowy, pieczywo

Cena: 32 zł | Godziny: 12-16 | Brylantowa 16

Yemsetu

  • miso z tofu
  • uramaki z węgorzem w tempurze
  • futomaki Szczepa

Cena: 35 zł | Godziny: 12-17 | Pl. Piłsudskiego 5

Szajnochy 11

Lunch ciepły:

Zupa: krem z pieczonego czosnku z ośmiornica
Danie: Grillowany dorsz z domowymi frytkami
Deser: sernik z lodami

lub

Zupa: Pikantny chłodnik z pomidorów
Danie: Makaron alkaliczny z kurkami
Deser: Lody z salsą owocową

Cena: 40 zł | Godziny: 12-16 | Szajnochy 11

Kiss The Cook

Zupa: krem z dyni

Danie główne: stir fry z wieprzowiną teriaki, makaron ryżowy, pak choi, kiełki mung, nerkowce solone.

Cena: 34 zł | Godziny: 12-16 | Borowska 266

OkWine Bar

  • Bruschetta / pasta z cukinii / orzechy nerkowca / oliwki kalamata
  • Bulion z kaczki / warzywa julienne / foie gras
  • Spaghetti al neri di seppia / kurki / krewetki / pomidory

Cena: 2 dania – 32 zł, 3 dania – 39 zł | Godziny: 12-16 | Ks. Witolda 1

Powyżej 40 zł

Zamek Topacz

Starter:

  • kukurydza/chili/słony popcorn/kurki
  • sashimi z tuńczyka/zielony groszek/ponzu/bób/ogórek

Dania Główne:

  • pierś z kurczaka kukurydzianego/cukinia/kurki/kapusta/kapusta/koperek/ziemniaki
  • makrela/szpinak/papryka/pomidor/czosnek/bruiew/kuskus
  • tagliatelle/grzyby/tymianek

Desery:

  • tiramisu/marakuja/kokos
  • sernik/biała czekolada

Cena: 42 zł lub menu degustacyjne z pięciu dań 50 zł | Godziny: 13-16 | Ślęża, Główna 12

Food Art Gallery

Zupa: (do wyboru)

  • krem z kalafiora, jajko poche, migdały
  • skrzydełka z kurczaka, figa, kapusta włoska

Danie główne: (do wyboru)

  • dorada, puree ziemniaczane, baby cukinia, gremolata
  • lasagne z dynią, serek śmietankowy, kurki, pianka grana padano

Deser: (do wyboru)

  • tartaletka czekoladowa, lody kardamonowo-pomarańczowe
  • selekcja domowych lodów i sorbetów

Cena: 2 dania – 45 zł, 3 dania – 49 zł | Godziny: 12-16 | Ks. Witolda 1

 

Total 0 Votes
0

Napisz w jaki sposób możemy poprawić ten wpis

+ = Verify Human or Spambot ?

Komentarze

komentarze

Podobne artykuły

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Proszę wpisać swój komentarz!
Proszę podać swoje imię tutaj

Polub nas na

103,169FaniLubię
42,400ObserwującyObserwuj
100ObserwującyObserwuj
100ObserwującyObserwuj
1,420SubskrybującySubskrybuj
Agencja Wrocławska

Ostatnie artykuły