Kulinarny weekend we Wrocławiu (21-23.10.2016)


Kolejny piątek, kolejny ciekawy weekend przed nami, w którym główną rolę gra rozpoczynający się właśnie festiwal Restaurant Week. Bawcie się dobrze i jedzcie smacznie!

Wrocław Restaurant Week 2016. Towarzyskość to Zdrowie

14457553_1281755198521632_1628991271239186517_n

32 restauracje we Wrocławiu, od 21 do 30 października | FB

To już czwarta wrocławska edycja największego kulinarnego festiwalu w Polsce Restaurant Week. Ponownie rekordowa, bo w samej stolicy Dolnego Śląska goście mogą odwiedzić jedną z 32 biorących udział restauracji. Hasłem przewodnim będzie szeroko pojęta Towarzyskość, a w ciągu dziesięciu dni każdy chętny będzie mógł spróbować specjalnego trzydaniowego doświadczenia za 39 zł, przygotowanego na tę okazję przez Szefów Kuchni każdej z restauracji. Rezerwacji stolików można dokonywać na stronie wydarzenia restaurantweek.pl

Lista restauracji biorących udział w jesiennej edycji festiwalu Restaurant Week:

Ahimsa | Alyki | Art Restauracja | Brasserie 27 | Brylantowa 16 | Dinette Opera | Dinette Sky Tower | Dobra Karma | Grande Papa | Hint | Kaczka Dziwaczka | La Folie | La Maddalena | Malarska 25 | Mama Manousch | Mlekiem i Miodem | My Corner | Nadodrze | Novocaina | Orient Palace | OVO Bar&Restaurant | Pappatore | Patio | Restauracja Aroma | Restauracja ENJOY | Restauracja Spichlerz | Restaurant Michel | Taszka Wine&Petiscos | Vertigo | Villa Bianco Steak and Lobster | Vivian | Woławina

Warsztaty cydrownicze

14642437_1212929975448442_7445226988938423606_n

Uff, Nankiera 1, 23 października od 13.00 | FB

Niecodzienna okazja poznania tajników produkcji cydru bezpośrednio od profesjonalnych cydrowników. Hubert Krech i Nestor Kościański – założyciele Stowarzyszenia Polskich Cydrów Autorskich – od dłuższego czasu zgłebiają tajniki produkcji cydru w teorii i praktyce. Efektem ich doświadczeń jest Cydr z Gór Orlickich, który od niedawna wprowadzają do sprzedaży.
W trakcie warsztatów opowiedzą o doborze odpowiednich owoców, warunkach właściwej fermentacji i dojrzewania cydrów. Będzie również element praktyczny w postaci degustacji cydrów i soków tłoczonych ze starych odmian jabłek, które panowie próbują odtwarzać.
Na miejscu będzie możliwość zakupu tychże soków, specjalnie przygotowanych na warsztaty oraz sprzętu do przygotowania własnego cydru w domu, który dostarczy wrocławski sklep dla piwowarów domowych, winiarzy i cydrownikówTwój Browar.

3. urodziny Kontynuacji i 206 urodziny Conrada Kisslinga

14695562_569041589950586_4625585819981995405_n

Kontynuacja, Ofiar Oświęcimskich 17, 22 października od 20.00 | FB

KONTYNUACJA, jeden z najpopularniejszych wrocławskich multitapów obchodzi swoje trzecie urodziny.
Urodzinowy rozkład jazdy:
– same pyszności na kranie
– urodzinowy Randall
– jedna z ostatnich, skitranych przez Konrada w chłodni, beczek autorskiego piwa Gardenparty uwarzonego w Browar ROCH w prezencie dla gości Kontynuacji.

Wystawa „Do podziału” | Restaurant Week x Kocioł

14721553_550837495107270_7938926375879205933_n

Mama Manousch, 23 października od 18 do 20 | FB

Restaurant Week i Dolnośląski Magazyn Kulinarny KOCIOŁ mają ogromną przyjemność zaprosić na wyjątkową wystawę fotograficzną „DO PODZIAŁU”.
Wystawa przygotowana jest przez blogerów z dolnośląskiego magazynu kulinarnego KOCIOŁ. Dlaczego do podziału? Bo nie tylko uwielbiają gotować, ale i wspólnie konsumować. Organizatorzy zapraszają więc do wspólnej uczty i dzielenia się zdjęciami potraw, które nasycą wzrok!

Total 2 Votes
0

Tell us how can we improve this post?

+ = Verify Human or Spambot ?

Comments

comments