Kulinarny weekend we Wrocławiu (27-29.10)


Kulinarny weekend w stolicy Dolnego Śląska zapowiada się nader ciekawie. Swoją ostatnią szansę na zabawę pod chmurką mieć będą miłośnicy streetfoodu, w Pogromcach Meatów odbywać się będzie impreza dla beer geeków, w Zamku Topacz kolacja charytatywna, a jeszcze przez kilka dni możecie rezerwować stoliki na Restaurant Week.

Halloweenowy Zlot Food Trucków

Wejherowska 8, 28-29 października | FB

W byłej zajezdni tramwajowej przy Legnickiej, odbędzie się prawdopodobnie ostatni w tym roku wrocławski zlot food trucków. Tematyczny, a motywem przewodnim zbliżające się wielkimi krokami Halloween, stąd jego nazwa Halloween Food Truck Festiwal, w którym udział weźmie 16 ekip z całego kraju. Część gastrowozów, podobnie jak i stolików dla gości, zmieści się w krytej hali, gdzie puszczana będzie muzyka na żywo, swoją strefę malowania twarzy znajdą dzieci, a przy stoisku Browaru Profesja nabędziecie niezbędne na takich imprezach napoje z procentami. W międzyczasie przeprowadzone zostaną dwa konkursy – na najlepiej ubrany food truck i na najlepiej przebranego gościa.

Lista food trucków, które pojawią się podczas Halloween Food Truck:

Krucjata Smakiem | Pizza Mania Smaku | Gastruś | TenTego food & drinks | Lubish Langosh | Paluch Food Truck | Chaps Zapiekanki | Fabryka Frytek | Souvlaki Greek Truck | Ciepła Klucha | Tradycyjne Kołacze Węgierski | MobiC@fe | Antalya Kebab | Hell’s Truck | Meet Point Burgery | Panczo

Beer Geek Pumpkin

Pogromcy Meatów, 28 października od 19 do 2 | FB

Ciekawa impreza twórców Beer Geek Madness, tym razem organizowana z okazji Halloween w mniejszej skali, bo w Pogromcach Meatów.  Podczas Beer Geek Pumpkin obowiązuje zasada – płacisz raz, pijesz do wyczerpania zapasów. W ofercie 12 wyjątkowych piw, nalewka z dyni, a w cenie biletu za 99 zł otrzymacie szkło degustacyjne, 4 żetony na piwa zagraniczne (150 ml) + żeton na Bartnika (100 ml), polskie piwa do wyczerpania zapasów, welcome shot i rozgrzewający krem z dyni.

Piwa na żetony (150ml/100ml):
🍺 Hoppin’ Frog Brewery​ – T.O.R.I.S. The Tyrant / Triple Oatmeal Rusian Imperial Stout / 13.8%
🍺 Hoppin’ Frog / LERVIG​ – Sippin’ Into Darkness / Chocolate Martini Imperial Stout / 12%
🍺 LERVIG – SuperSonic / Double Dry-Hopped Double IPA / 8,5%
🍺 Crooked Stave Artisan Beer Project​ – Origins / Burgundy Sour Aged in Oak Barrels / 6,5%
🍺 Browar Profesja​ – Bartnik/ Bragott BA Whisky / 28˚ / 14 %

Piwa w formule: „płacisz raz, degustujesz ile chcesz!”
🍺 Schlenkerla​ – Urbock / 17,5˚ / 6,5% / 40 IBU
🍺 Browar Rockmill​ – Juicy Delight / American India Pale Ale / 16˚ / 6.5%
🍺 Browar Widawa​ – X West / Brett IPA Sauvignon Blanc BA / 16˚ / 6.2%
🍺 Browar Golem​ – Double Dybuk / Imperial Rye Salty Porter / 24˚ / 10%
🍺 Trzech Kumpli – Browar Lotny​ – Pan IPAni Double / Double Wheat IPA / 18,5˚ / 7,7%
🍺 Browar PINTA​ – PUMP IT ALT / 11,5° / 5%
🍺 Browar Stu Mostów​ / Pinta – Art 13 Pumpkin and Bread Ale 

Bilety kupicie tutaj.

Dobroczynna kolacja degustacyjna

Zamek Topacz, 29 października | FB

Charytatywna kolacja dla byłego kucharza Pawła Kruszewskiego, cierpiącego na chorobę Crohna&Wzw. Ośmiodaniową kolację przygotują Dariusz Antończyk i Anna Archacka-Siermińska w towarzystwie Artura Nijakowskiego, Rafała Borysa, Kamila Kędzierskiego, Pawła M.Tkaczuka, Jana Piotra Kozińskiego, Adriana Bogdana, Adama Marcinkowskiego, Macieja Hipplera i Adriana Bogdana Bębna.

Cena – 150 zł

Wrocław Restaurant Week

Do 31 października | FB

Jeszcze do wtorku trwać będzie największy ogólnopolski festiwal kulinarny. Jesienna edycja Restaurant Week odbywa się w 26 wrocławskich restauracjach, które przygotowały specjalne trzydaniowe wydarzenia kulinarne, składające się z przystawki, dania głównego oraz deseru w cenie 49 zł. Rezerwacji dokonywać można do przedostatniego dnia festiwalu na stronie www.restaurantweek.pl

Total 4 Votes
3

Tell us how can we improve this post?

+ = Verify Human or Spambot ?

Comments

comments