Kulinarny weekend we Wrocławiu – tuż przed Majówką 2018


Ciężko określić kiedy rozpoczyna się tegoroczna Majówka – czy już w piątek, czy jednak po weekendzie i potrwa przez cały kolejny tydzień. Dzisiaj zapraszam na przedmajówkowe wydarzenia kulinarne, które powinny przypaść Wam do gustu.

Idę na Wrocław Restaurant Week!

29 restauracji we Wrocławiu, do 30 kwietnia | FB

Ostatnie trzy dni kolejnej edycji największego festiwalu kulinarnego we Wrocławiu Restaurant Week przed nami. Jeśli jeszcze nie wzięliście udziału, rezerwacji możecie dokonać tutaj: www.restaurantweek.pl Trzydaniowe wydarzenie restauracyjne przygotowywane specjalnie na tę okazję przez poszczególnych Szefów Kuchni, to koszt 49 zł za osobę.

Restauracje biorące udział w festiwalu Restaurant Week we Wrocławiu:

Ahimsa Restaurant & Club | ALYKI Nasza Restauracja | Art Hotel Wrocław | Barka Tumska | Cherry Lounge & Restaurant | DEJA VU restaurant Wrocław | ENJOY w Platinum Palace***** | Folgujemy | Fuego Restaurant & Bar | Restauracja Inspiracja | Restauracja Jasna | Korba Kuchnia | Restauracja Lwia Brama2 | Malarska 25 | Mlekiem i Miodem | Modra Odra | Napa Restaurant | Novo2 w Novotel Wroclaw Centrum | Restauracja Patio | Seafood Bar&Market | Questa | Ristorante Liberta7 | Steak N’ Roll | Sukiennice 7 | TASZKA – Wine & Petiscos | Winestone Wrocław | Wratislavia

Gastro Nocki przy Placu Społecznym

Plac Społeczny, od 28 do 30 kwietnia | FB

Gastro Nocki powracają, choć już nie na Dworzec Świebodzki, a przy okazji Jazzu nad Odrą na Placu Społecznym. Będzie więc sporo dobrej muzyki, ale i jedzenia. Pośród wystawców spotkacie m.in. KRASNOLÓDa, Browar Kamienica, Od koochni bistronomia, Taszkę, MaMicha, zjemBAO czy Słodki Chłopak.

Wrocław StrEAT vol. 7 – AZJA Street Food Festiwal

Zajezdnia Dąbie, 28-29 kwietnia | FB

Pierwszy tegoroczny zlot food trucków spod znaku StrEAT. Trafiło na niezwykle popularny kierunek azjatycki, więc na pewno będzie ciekawie. Spory teren Zajezdni Dąbie zapełnią się stoiskami pełnymi kuchnią chińską, japońską, indyjską oraz tajską.

Lista uczestników:

Adobo – kuchnia filipińska Walenty Kania | AkitaRamen | Babcha Korea | Bao Bao – Asian Street Food | Chingu – Korean BBQ | Curry Boyz | Curry Karma | euro-point.pl | HulThai | Kame | Let’s Talk Caffe | Miseczka C | mobiCafé – coffee is coming. | Momo-Smak Kuchnia Azjatycka – w dwóch wydaniach! | my’o’tai | Okonomiyaki  | pan.puh | Pitaya | The Dumplings food truck | TOSTruck- wgryź się | TUK TUK – lody tajskie | Veggie | ZjemBao | Live Cooking – ZUPA PHO!

PIWO+ MIĘSO W Browarze Stu Mostów

Browar Stu Mostów, Długosza 2, 28-29 kwietnia | FB

Browar Stu Mostów rusza z sezonem na grillowanie. Szef Kuchni Michał Czekajło w kooperacji z Wrocławskim Bazarem Smakoszy i Koziołkowem przygotuje coś specjalnego:

– Stek z rostbefu / sałatka ziemniaczana z miętą / melasa piwna
– Marynowana wołowina / kwaśny sos cynamonowy / sałata
– Burger z mięsa koziego / kandyzowane ogórki / sos z wędzonego sera
– Irlandzki gulasz z koźliny na bazie ciemnego piwa
– deser – lody z koziego sera z grillowanym biszkoptem

Impreza trwać będzie w sobotę w godzinach od 12:00 do 22:00. Dania z grilla dostępne będą od 14:00 do21:30. W niedzielę ogródek czynny od 12:00 do 2:00, dania z grilla dostępne pomiędzy 14:00 a 20:00.

Total 1 Votes
0

Tell us how can we improve this post?

+ = Verify Human or Spambot ?

Comments

comments