1.9 C
Wrocław
piątek, 19 kwietnia, 2024

Pomysł na smaczny weekend we Wrocławiu #6 (5-7.10)

Choć pogoda za oknem niespecjalna, imprezy plenerowe we Wrocławiu mają się dobrze nawet w październiku. Tym razem stolica Dolnego Śląska pachnieć będzie azjatyckimi aromatami i dobrym piwem, a dwa eko bazary zadebiutują w nowych lokalizacjach.

Oktoberfest Alternative vol. 2

Paczkowska 26, 5-6 października | FB

Bawaria i całe Niemcy mają swój Oktoberfest znany na całym świecie, Wrocław po raz drugi ma swój kameralny festiwal ze zdecydowanie lepszym piwem, aniżeli u naszych zachodnich sąsiadów. Na Paczkowskiej pojawi się 17 dolnośląskich browarów rzemieślniczych, a w ich towarzystwie bardzo udane ekipy jedzeniowe – Yemsetu, Broar Stu Mostów i American Burger 66. Szykuje się niezwykle interesująca, dwudniowa impreza.

Lista browarów:

Browar Stu Mostów | Browar Solipiwko | Warsztat Piwowarski | Browar Wielka Wyspa | Browar Profesja | Browar wBrew | Browar Świdnica | Browar Cztery Ściany | Pivovsky | Browar Sabotaż | Browar Widawa | Restauracja Złoty Pies | Browar Caminus | Piwo Sowie | Brewicz Browar i Restauracja | Browar Nepomucen

Wrocław StrEAT vol. 8 – AZJA Street Food Festiwal

6-7 października, Zajezdnia Dąbie | FB

Zajezdnia Dąbie na dwa dni przemieni się w małą Azję. 25 streetfoodowych wystawców przygotuje dania w klimatach większości azjatyckich kuchni narodowych. Będzie Korea, Japonia, Wietnam, Tajlandia, Indie oraz kuchnia fusion. Szykuje się niezła uczta, serwowana przez wystawców z Wrocławia i całej Polski.

Lista wystawców:

Babcha Korea | Chingu – Korean BBQ | Cudo Kombucha Tea | Curry Karma | HulThai | Kame | Let’s Talk Caffe | Masittā Korea food | Miseczka C | mobiCafé – coffee is coming. | Momo-Smak Kuchnia Azjatycka | my’o’tai | Okonomiyaki | Ottomańska Pokusa | pan.puh | Pitaya | Rabarbar | ROTI FoodTruck | Smak Obfitości | Sushi Kushi Wrocław Psie Pole | SushiTruck | Tentego food & drinks | The Dumplings food truck | TOSTruck- wgryź się | Veggie | ZjemBao

Pieczemy najdłuższą śląską drożdżówkę + start drugiego Wrocławskiego Bazaru Smakoszy

Tęczowa 79, 6 października, 11.00 | FB

Wrocławski Bazar Smakoszy po sukcesie lokalizacji na Hubach, startuje z drugą miejscówką, na ulicy Tęczowej. Bazar na Tęczowej odbywać się będzie w każdą sobotę od 10 do 15, a do dyspozycji gości pozostaną wystawcy z eko produktami – warzywami, owocami, mięsem, produktami gotowymi. W trakcie premierowego Bazaru Smakoszy duet Joanna Aniszczyk i Grzegorz Sobel organizują event – Pieczemy najdłuższą śląską drożdżówkę, w trakcie którego znany z zamiłowania do tradycyjnej kuchni doktor poprowadzi prelekcję na temat głównego zagadnienia dnia, a następnie upieczona zostanie Śląska Drożdżówka z cynamonową kruszonką pieczona według dawnego przepisu.

THE WORLD OF MASTERS

5 października, 19.00, Zamek Topacz | FB

Zamek Topacz kolejny raz organizuje interesujące wydarzenie kulinarne z najwyższej półki. Tym razem będzie to kolacja The world of masters przygotowana w kooperacji trzech Szefów Kuchni – Andrea Bertona, współwlaścicela dwóch restauracji z gwiazdkami Michelin, Andrea Camastrę z warszawskiego Senses oraz gospodarza, Rafała Borysa z restauracji w Zamku Topacz.

Total 1 Votes
0

Napisz w jaki sposób możemy poprawić ten wpis

+ = Verify Human or Spambot ?

Komentarze

komentarze

Podobne artykuły

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Proszę wpisać swój komentarz!
Proszę podać swoje imię tutaj

Polub nas na

103,169FaniLubię
42,400ObserwującyObserwuj
100ObserwującyObserwuj
100ObserwującyObserwuj
1,420SubskrybującySubskrybuj
Agencja Wrocławska

Ostatnie artykuły