Minionych dwanaście miesięcy z jednej strony obfitowało u mnie w sporo fajnych tekstów, ale i upłynęło pod kątem notorycznego braku czasu, stąd 2-3 okresy w ciągu roku, kiedy miałem problemy z regularnym pisaniem tekstów. Sytuację udało się jednak opanować i z perspektywy czasu stwierdzam, że powstało sporo wartościowych wpisów, z których kilka rozeszło się po całej Polsce. Zapraszam Was na zestawienie wszystkich najlepszych wpisów, jakie opublikowałem na WPK w 2018 roku. Pewnie Facebook wszystkich Wam nie pokazał, więc możecie nadrobić. Wszystkiego co najlepsze w 2019 roku!
NAJWAŻNIEJSZE RELACJE
- Pizza Pany – bez neapolitańskiego zadęcia
- Grana Padano – czy niska cena idzie w parze ze smakiem?
- Shrimp House Wrocławczyka – nowe miejsce, znana jakość
- Dinette – czy restauracja może być po prostu (tylko) dobra?
- Mo’jo sandwiches – przywraca nadzieję w food trucki
- NAPA Restaurant – bistro, na które czekał cały Wrocław
- Omakase – kiedy twój świat sushi wywraca się do góry nogami
- Dim Sum Garden – czy to początek mody na pierożki?
- Masłomaślane – pora na śniadanie!
- zjemBAO – pho, dim sum i bao
- Seafood Bar&Market – śniadanie za 5 zł
- LVIV – kawior, wódka, bliny – cudny smak Ukrainy
- U Rycha – folklor w czystej postaci
- Nafta Neo Bistro – tajemnica smaku
- SeaFood Bar&Market – festiwal ostryg
- Gastro Miasto – to już się udało!
- RAGU – kiedy jedzenie sprawia radość
- Craft na Manhattanie – chcemy więcej takich miejsc!
- Cafe Równik – kawiarnia pełna życia
- NieInna – smaczna szansa dla Więziennej
- 1450 smokehouse&coctail – kolejny pozytyw na Rynku
- Bananicook – najlepsze pierogi we Wrocławiu
- Panczo śniadaniownia – smakowity powiew świeżości
- Gigi Café – cukiernicze mistrzostwo świata
- Bar Chrupek – pora na schaba
- Oliwa i Ogień – Wrocław stolicą polskiej pizzy
- TAKI Ramen – pora na Wrocław!
- Craftova – czy nadejdzie stabilizacja?
- Petits Fours Café – słodki podmuch świetnego smaku
- Chingu Korean BBQ – nowy faworyt w dowozie
- Oda bistro – oby Wrocław zaraził się tym podejściem
- Zio Pesto Pizza – czy restauracja powinna dostawać drugą szansę?
- Przystań Tu – z wielką chęcią!
- Ajvar – uśmiech na twarzy gwarantowany
- Happy Little Truck – ciągle trzyma poziom
- Falla Wrocław – jedyną opcją jest fala wznosząca
WYJAZDY
- Ato Sushi – inny poziom sushi
- Uroczysko Siedmiu Stawów – smaczny weekend pod Wrocławiem
- NOVO – atmosfera to wszystko (Katowice)
- Zjeść Kraków – Zazie Bistro, Dolnych Młynów i Cafe Lisboa
- Smażalnia U Rybaka – w prostocie siła (Sosnówka)
- Yatta Ramen – kiedy zaczynasz rozumieć ten fenomen
- Viet Street Food – uczciwość, prawda i smak
- NEON Streetfood Bar – świeci pełnym blaskiem!
- Pizzeria Francesco – najlepsza pizza w Gdyni
- Tawerna Orłowska – ryba z widokiem na morze
- Pasta Miasta – poczuć nowy smak Trójmiasta
- Kiełbaski z Niebieskiej Nyski – warto pielęgnować legendę
- Nolio – włoska kraina szczęścia
- UMAM – cukiernicze umami
- Suavemente – tex-mexowy uśmiech na Zaspie (Gdańsk
PUBLICYSTYKA
- Dlaczego nie chodzę do restauracji na Walentynki?
- Cała prawda o lodach naturalnych. Jak oszukują nas lodziarnie.
- Tony, dziękuję
- Dlaczego restauracje upadają w ciszy?
- Dlaczego blogerzy kulinarni dostają lepsze jedzenie w restauracjach?
- Nostalgia smakowa – czyli o tym, co pamiętamy z dzieciństwa
ZESTAWIENIA
- Nagrody wrocławskiej gastronomii 2017
- Ranking najlepszych pączków we Wrocławiu – TOP 9
- Gdzie zjeść najlepszą pizzę we Wrocławiu – TOP 7
- Wrocławskie food trucki – sezon 2018
- Plaże miejskie we Wrocławiu – co jeść, pić, robić i jak dojechać
- Gdzie na smaczną randkę we Wrocławiu?
- 10 restauracji z jedzeniem na dowóz dla studenta
- Śniadanie we Wrocławiu – TOP 7 najlepszych z najlepszych
PODSUMOWANIA
- Postanowienia WPK na 2018 rok oraz liczby 2017 roku
- #Challenge15zł – czyli co zjeść do 15 zł we Wrocławiu
- Gault&Millau 2019 – czy leci z nami pilot?
- Alfabet wrocławskiej gastronomii – 2018
- 68 smacznych miejsc we Wrocławiu dla każdego
- Wrocławska gastronomia o wrocławskiej gastronomii – podsumowanie 2018 roku
AUKCJE CHARYTATYWNE
GDZIE ZJEŚĆ
- Nadodrze – co zjeść i gdzie pić
- Włodkowica – najsmaczniejsza ulica we Wrocławiu
- Huby i Gaj – co jeść i gdzie pić
- Psie Pole – co zjeść i gdzie pić
O RESTAURACJACH
- 9 zjawisk, które muszą zniknąć z wrocławskiej gastronomii
- Dlaczego Polacy kochają fatalną pizzę?
- 8 najbardziej irytujących zachowań kelnerów
- Sprawdzam – czy TripAdvisor mówi prawdę?
- 11 najbardziej irytujących zachowań gości restauracyjnych
- Dlaczego jedzenie na imprezach plenerowych jest drogie?
ZESTAWIENIA NOWYCH RESTAURACJI
styczeń | luty | marzec | kwiecień | maj | czerwiec | lipiec | sierpień | wrzesień | październik | listopad | grudzień
RZEMIEŚLNICY
PIWO/ALKOHOL
- Beer Geek Madness 2018 – intensywna noc
- Dom Whisky – wyższa kultura picia
- PINTA Wrocław – jak otwierać, to z hukiem
INNE
- Co wydarzy się we wrocławskiej gastronomii w 2018 roku
- 9 kulinarnych rzeczy, które musisz zrobić w 2018 roku
- Pączek z Lidla vs. pączek z Biedronki
- Basket Bar – dla fanów koszykówki
- Jak zrobić zakupy w niehandlową niedzielę – Szopi.pl
- Gastro hasło – coperto
- Dlaczego warto gotować z dziećmi
- Jarmark Bożonarodzeniowy – jak ulepszyć ten bajzel?
- Adquesto – czyli dlaczego #grubasWPK się sprzedał?
- Dlaczego Polacy nie lubią nauczycieli?
NAJCZĘŚCIEJ CZYTANE – TOP 5
- Cała prawda o lodach naturalnych. Jak oszukują nas lodziarnie.
- Dlaczego Polacy nie lubią nauczycieli?
- Nafta Neo Bistro – tajemnica smaku
- Ranking najlepszych pączków we Wrocławiu – TOP 9
- 68 smacznych miejsc we Wrocławiu dla każdego
NAJCZĘŚCIEJ CZYTANE RELACJE Z RESTAURACJI
- Nafta Neo Bistro – tajemnica smaku
- NAPA Restaurant – bistro, na które czekał cały Wrocław
- VaffaNapoli – tak, urywa tyłek!
- Dim Sum Garden – czy to początek mody na pierożki?
- Kotlet Schabowy – co za smażony ser!