fbpx
1.9 C
Wrocław
poniedziałek, 28 listopada, 2022

40 restauracji z Wrocławia weźmie udział w festiwalu Restaurant Week

Od 12 października do 13 listopada aż 40 wrocławskich restauracji i w sumie 400 w całej Polsce weźmie udział w kolejnej edycji festiwalu kulinarnego Restaurant Week.

Jesienna edycja festiwalu Restaurant Week odbywa się w kilkunastu miastach całej Polski, a hasłem przewodnim tym razem jest #FoodLooksGood. Ideą festiwalu jest promocja gastronomii, a także wspieranie jej w tak ciężkich czasach. Na czym polega festiwal? Każdego dnia możecie z jednodniowym wyprzedzeniem rezerwować stoliki udostępnione przez poszczególne restauracje, aby spróbować specjalnie przygotowanych na tę okazję trzech dań. Zgodnie z tegorocznym hasłem, jedzenie ma wyglądać atrakcyjnie i cieszyć oko. Trzydaniowy zestaw składający się najczęściej z przystawki, dania głównego i deseru kosztuje 69 zł, a stoliki można rezerwować na stronie www.restaurantweek.pl

Restauracje biorące udział w jesiennej edycji festiwalu we Wrocławiu:

Browar Stu Mostów na Świdnickiej | Korill 180 | India Concept | Trattoria del Mercato | Inndygo | CK Restauracja | Aksameet Bistro | Alyki | Amalfi | Bistro 8 1/2 | Cimone | Concordia Taste | Do Sopotu | Dwór Polski | Enjoy | Fancy | Fitback | Forum Kulinarne | HINT | Kameralna | La Scala | La Vita e Bella | Lwia Brama | Menu Motto | MIńska 38 | New Delhi | Novo2 | Orzo | OVO bar&restaurant | P2 | Panorama | Pasta Mia | Phatahathai | Piwnica Świdnicka | Polka | Pumo di puglia | Rumbar | Browar Stu Mostów Taproom | Vertigo

Menu z których restauracji zaciekawiło mnie najbardziej? Interesująco wygląda propozycja Stu Mostów ze szczupakiem w roli głównej. W legendarnej Piwnicy Świdnickiej obok siebie w menu stanęło ravioli z kaczką oraz comber jagnięcy, co już samo w sobie brzmi dobrze. Fanom luźniejszych smaków powinny przypaść do gustu propozycje Cimone – z włoskim akcentem oczywiście oraz India Concept, którego propozycja styka się na pograniczu kuchni indyjskiej i chińskiej. Z kolei Korill180 przygotował tak popularne ostatnimi czasy we Wrocławiu smaki koreańskie, a Browar Stu Mostów na Świdnickiej żebro i tatar, co już samo w sobie jest doskonałą rekomendacją. 

  • Kiedy? Od 12 października do 13. listopada 2022
  • Gdzie? W 40 wrocławskich restauracjach
  • Rezerwacje: Restaurant Week
Wpis powstał we współpracy z festiwalem Restaurant Week.

 

Total 2 Votes
0

Napisz w jaki sposób możemy poprawić ten wpis

+ = Verify Human or Spambot ?

Komentarze

komentarze

Podobne artykuły

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Proszę wpisać swój komentarz!
Proszę podać swoje imię tutaj

Polub nas na

103,169FaniLubię
42,400ObserwującyObserwuj
100ObserwującyObserwuj
100ObserwującyObserwuj
1,420SubskrybującySubskrybuj
Agencja Wrocławska

Ostatnie artykuły