Di Bakery otworzyło się na Damrota

1
2901

Po długich miesiącach oczekiwań w narożnym lokalu przy ulicy Damrota otworzyła się piekarnia Di Bakery.

Di Bakery to piekarnia należąca do właścicieli restauracji Dinette, która od niemal dziesięciu lat działa na wrocławskim rynku gastronomicznym. Pierwsze informacje o planowanym otwarciu Di Bakery na Damrota sięgają jeszcze okresu około dwóch lat wstecz, ale po długim remoncie w końcu udało się wystartować.

W Di Bakery nie będą serwowane dania kuchni ciepłej, ale pojawi się możliwość zjedzenia szybkiego śniadania, napicia kawy czy nawet wina. Przede wszystkim jest to jednak punkt, w którym dostępne będą wszystkie wypieki piekarni – od chałek, poprzez kilka rodzajów chleba, aż po słodkości.

Damrota 42 | FB

Total 4 Votes
1

Napisz w jaki sposób możemy poprawić ten wpis

+ = Verify Human or Spambot ?

Komentarze

komentarze

1 KOMENTARZ

  1. Bardzo się cieszę, że w końcu udało się zagospodarować niebanalny lokal po obskurnym spożywczaku. W okolicy brakowało dobrej piekarni, w czasie ślimaczącego się w nieskończoność remontu tę lukę zagospodarował świetny Pastel na Browarach. Niestety Dinette jest dla mnie lekkim rozczarowaniem. Około 11 nie ma już pieczywa poza chlebem żytnim. Kilka razy podczas zakupów obsługa nabiła mylną cenę. Totalnym nieporozumieniem wydają mi się stoliki na zewnątrz (okoliczni mieszkańcy wiedzą, że na tym skrzyżowaniu jest źle wkopany kolektor i notorycznie tam śmierdzi). Widzę jednak, że nie brakuje osób, króre siadają przy wielkich oknach z kawką i kompem z owocem, dając się podziwiać i pstrykając fotki na insta. Miejscówka ma taką opinię, że z pewnością klientów nie zabranie. I dobrze. Bardziej cieszy hispterska śniadaniownia niż kolejna żabka.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Proszę wpisać swój komentarz!
Proszę podać swoje imię tutaj