Ararat – kaukaskie odświeżenie na Różance
Co zjeść na Różance? Jeszcze kilka miesięcy temu takie pytanie wywołałoby jedynie uśmiech politowania mieszkańców tej dzielnicy. Wrocławska gastronomia po odmrożeniu rozwija się jednak...
Skąd wziął się fenomen gruzińskich piekarni we Wrocławiu?
Pamiętam moje pierwsze zdziwienie, kiedy przy przystanku na ulicy Kościuszki otworzyła się gruzińska piekarnia. Gruzińska, we Wrocławiu, mieście tylu pysznych miejsc, w których można...
U Gruzina – prostota, uczciwość i chinkali
Minimalizm, to określenie doskonale charakteryzuje każdy z dotychczas otwartych barów U Gruzina we Wrocławiu. Na Grunwaldzie, przy Rynku i teraz pod nasypem na Bogusławskiego....
Chinkalnia – szkoda marnować potencjał
Moja wizyta w pierwszym lokalu Chinkalnii, tuż przy Europejskim Forum Muzyki, skończyła się niemałym zamieszaniem. W skrócie - odwiedziłem nieznaną wcześniej restaurację, w której...
Total 6 Votes
1
5