Fuku wok&sushi – restauracja o zabarwieniu azjatyckim
Potocznie przyjęło się mówić o restauracjach podających jakiekolwiek danie zawierające sos sojowy oraz posypkę z sezamu, jako azjatyckich. Już sam fakt pisania o kuchni...
Konspira – solidarność z rynkową klasyką
Gdzie zjeść najlepsze polskie jedzenie we Wrocławiu? Oczywiście, że w Konspirze - bardzo często w taki sposób odpowiadacie na tak postawione pytanie, więc musiałem...
u Wędzonych – takiego mięsa trzeba nam we Wrocławiu
Gdzie zjeść dobre mięso we Wrocławiu? Często prosicie mnie o odpowiedź na to pytanie i przyznam, że poza kilkoma miejscami nie znam zbyt wielu...
Chmiel kawę i Pijalni – dwa miejsca przywracające wiarę we wrocławską...
Ostatnimi czasy często zdarzało mi się pisać o lekkiej nudzie, jaka wkradła się do świata wrocławskiej gastronomii. Po latach ewidentnej hossy na rynku restauracyjnym,...
Barbene – kolejna typowa rynkowa restauracja?
Włoska restauracja na rynku turystycznego miasta, ładny wystrój, niezłe zaplecze i doświadczenie w gastronomii. Co może pójść nie tak? Za dużo. Zapraszam na wyprawę...
Piwnica Świdnicka – czy nowoczesność dogoni historię?
Po pięciu latach od ostatniego zamknięcia, uznawana za najstarszą restaurację w Europie Piwnica Świdnicka ponownie działa. Czy będzie w stanie przekonać wrocławian, żeby przychodzili...
Total 6 Votes
1
5