Fuku wok&sushi – restauracja o zabarwieniu azjatyckim
Potocznie przyjęło się mówić o restauracjach podających jakiekolwiek danie zawierające sos sojowy oraz posypkę z sezamu, jako azjatyckich. Już sam fakt pisania o kuchni...
Pracownia Dim Sum Garden – mała rzecz, a cieszy!
Dim sum znalazły swoje miejsce w każdym z większych miast w Polsce. Poza Wrocławiem, gdzie tutejsi fani jedzenia poza domem nie mieli dotychczas szczęścia...
Bao Bao Asian Street Food – co zmieniło się po zmianach?
Choć od mojej pierwszej wizyty w restauracji Bao Bao minęło niespełna 1,5 roku, w międzyczasie zmieniło się tam sporo. Poczynając od nazwy - z...
Dim Sum Garden – czy to początek mody na pierożki?
Jak to w przypadku Wrocławia bywa, kulinarna różnorodność dociera do naszego miasta stopniowo. Jedne mody przychodzą, jeszcze szybciej przemijają, inne odchodzą, kolejne zostają z...
Orientuj się – Azja na horyzoncie
Pamiętam, że kiedy pierwszy raz zobaczyłem remont w lokalu tuż przy Shrimp House, od razu w oczy rzuciła mi się chwytliwa nazwa - Orientuj...
UMAMI Dumpling & Pasta Bar – azjatycko-włoski miks budzi Rynek
Czym jest umami, wie pewnie każdy czytelnik bloga. Czym jest restauracja Umami Dumpling & Pasta Bar, która otworzyła się w drugiej połowie września na...
Total 6 Votes
1
5