Gdzie zjeść precle we Wrocławiu? Od niedawna już nie tylko w lokalach Pan Precel. Przy ulicy Duobis otworzyło się nowe miejsce z preclami. Luna Covrigaria to gorzowska marka, która swoje lokale posiada także w Poznaniu, a od początku czerwca zjawiła się we Wrocławiu.
Gdzie?
Dubois 2
Lokal przez wielu nazywany pechowym dla gastronomii przez lata przyciągał dziwne twory. Z jednej strony kebab, potem inny kebab, wcześniej restaurację włoską, a jeszcze na początku działał tu wegański bar streetfoodowy. Zdaje się, że Luna może okazać się strzałem w dziesiątkę, bo to idealna lokalizacja, aby przechwycić coś do jedzenia w locie, a taki właśnie format zaproponowali właśnie nowi najemcy.
Oglądaj materiał o Luna Covrogaria:
Wyświetl ten post na Instagramie
CO ZJEŚĆ W LUNA COVRIGARIA?
Pomysł na otwarcie Luna Covrigaria zrodził się w głowach polsko-rumuńskiego małżeństwa z Gorzowa Wielkopolskiego i właśnie w tym miasteczku w województwie lubuskim powstał pierwszy lokal. Kolejny otwarto w Poznaniu, a trzecim przystankiem tej podróży został Wrocław.
Precle, czy też covrigi, wypiekane są na bieżąco, składane na miejscu i wykładane do witryny. Zakupić je można z okienka w drodze do pracy, na uczelnię czy do szkoły. Wybór precli jest spory, a ich kształt różni się w zależności od smaków – są precle okrągłe, są składane w trójkąt czy kopertę.
Udało mi się zjeść kilka z nich – słodkich i wytrawnych, a najbardziej podeszły mi chyba te pierwsze. Opcja z karmelem, marakują czy czekoladą kosztuje od 6.50 do 8.50 zł, natomiast ceny wytrawnych rozpoczynają się od 9.50. W sumie każdorazowo w witrynie znaleźć można około 20 rodzajów precli. Tylko uważajcie na godziny otwarcia, bo przynajmniej w początkowej fazie działalności Luna są bardzo nieregularne.
Spodobał Ci się mój wpis? Polajkuj go, udostępnij, a po więcej zapraszam na Instagram oraz fanpage i TikTok. Używajcie naszego wspólnego, wrocławskiego hasztagu #wroclawskiejedzenie