Najlepszy kebab we Wrocławiu – w taki sposób wielu wrocławian mówi o otwartym w marcu 2025 roku Oyche Doner. W listopadzie właściciele Oyche otworzą czwarty już lokal. Tym razem padło na przestrzeń Hala Świebodzki.
Gdzie? Hala Świebodzki, pl. Orląt Lwowskich 20b
Wyświetl ten post na Instagramie
OYCHE DONER OTWIERA CZWARTY LOKAL WE WROCŁAWIU
Kiedy w marcu Oyche Doner otwierało malutki lokal przy ulicy Szewskiej, gdzie wcześniej działały Bratwursty, nawet najwięksi optymiści nie mogli przewidywać, co wydarzy się w kolejnych tygodniach. Gigantyczne kolejki każdego dnia, przyjeżdżający z całego kraju influencerzy z Książulem na czele, a zaraz potem otwarcie następnych punktów w mieście.
W sumie Oyche Doner pojawił się już w trzech wrocławskich lokalizacjach – na Szewskiej, w przestrzeni Huta na Grabiszyńskiej oraz na Strzegomskiej, gdzie właściciele przejęli pomieszczenie zwolnione przez restaurację Woo Thai. Poza Wrocławiem Oyche trafiło także ze swoją przyczepą do Turawy nad jeziorem.
OYCHE DONER W HALI ŚWIEBODZKI
Oyche Doner to sprawdzony głównie w Niemczech pomysł serwowania kebaba w stylu gemuse, nazywanym często także berlińskim. W tej formie, oprócz przyprawianego w specjalny sposób kurczaka, który trafia do bułki, pojawiają się również smażone warzywa, zioła oraz bałkański sos. Jak udało mi się dowiedzieć, Oyche już w listopadzie zawita ze swoim kebabem do jednego z boksów w Hali Świebodzki.
Hala Świebodzki to działająca od kilku lat przestrzeń w budynku dawnego dworca, gdzie spróbować można jedzenia z różnych miejsc, z których najbardziej znane to Pastrami Summer. Wcześniej w nowej części hali pojawił się już jeden bar z kebabem, ale nie przyjął się na dłużej.

Spodobał Ci się mój wpis? Polajkuj go, udostępnij, a po więcej zapraszam na Instagram oraz fanpage i TikTok. Używajcie naszego wspólnego, wrocławskiego hasztagu #wroclawskiejedzenie

