Już trzynastego grudnia otworzy się we Wrocławiu pierwszy lokal sieciowej restauracji Czarnomorka. W menu dominować będą owoce morza, a wrocławska lokalizacja będzie drugą w Polsce po stolicy.
Gdzie? św. Mikołaja 67
Restauracja Czarnomorka
Sieć restauracji Czarnomorka pochodzi z Kijowa, gdzie już w 2013 roku otwarty został pierwszy lokal. Na ten moment obecne są one nie tylko na Ukrainie, ale i w Austrii, Mołdawii oraz na Słowacji, a od 2022 roku także w Warszawie – przy Hożej i na Nowym Świecie.
Owoce morza i świeże ryby we Wrocławiu
Czarnomorka to restauracja rybna, która stawia przede wszystkim na świeżość podawanych na miejscu potraw. W menu znajdują się dania rybne, z owocami morza w roli głównej, ale także bardziej tradycyjne, nawiązujące do ukraińskich tradycji – barszcz czy serniczki.
Ciekawa, bo obejmująca aż dziewięć pozycji jest oferta ostrygowa, w karcie natrafić można m.in. na risotto, sashimi z łososia czy burgera z krewetkami, ale największą atrakcją Czarnomorki jest lada świeżych, surowych ryb, które wybiera sam klient. Potem pozostaje już tylko przygotowanie jej wedle uznania gościa – może być ryba grillowana, smażona lub owoce morza ugrillowane lub ugotowane w sosie czosnkowym.
Otwarcie
Start lokalu zaplanowano na 13. grudnia, a restauracja otwarta ma być siedem dni w tygodniu.
Spodobał Ci się mój wpis? Polajkuj go, udostępnij, a po więcej zapraszam na Instagram oraz fanpage i TikTok. Używajcie naszego wspólnego, wrocławskiego hasztagu #wroclawskiejedzenie