Gastronomiczny Wrocław budzi się z zimowego snu i każdy powinien tym razem w weekend znaleźć coś dla siebie.
Dni Australii – warsztaty sommelierskie i kulinarne
Od 3 do 5 lutego | FB
Jak co roku w styczniu marka Jacob’s Creek organizuje we Wrocławiu Dni Australii. W Kinie Nowe Horyzonty odbędą się pokazy filmów australijskich, a w sobotę w Barbarze będą miały miejsce warsztaty sommelierskie, prowadzone przez Wojciecha Cyrana, połączone z pokazem gotowania dań australijskich, które przyrządzi Mateusz Gessler.
Wrocławski festiwal pizzy z Qponami
21 wrocławskich pizzerii, od 23 stycznia do 5 lutego | FB
Co prawda bez największych graczy typu Piec na Szewskiej czy Niezły Dym, ale z kilkoma ciekawymi pizzeriami odbywa się Wrocławski Festiwal Pizzy, organizowany przez aplikację Qpony.
Wszystkie zniżki od Qpony.pl ▶▶▶ https://bnc.lt/Uecj/jrgpQRT1Yz
Cztery Ściany w AleBrowar Wrocław (Dolny Śląsk Warzy)
Ale Browar, ul. Włodkowica 7, 4 lutego od 19.00 | FB
W sobotę kilka kranów we wrocławskim AleBrowarze przejmie trzebnicki browar rzemieślniczy Cztery Ściany, który zaprezentuje uwarzone dotychczas piwa. Od siebie dodam tylko, że będę w AleBrowarze, a wcześniej odwiedzę także sam browar, aby opisać Wam to, jak funkcjonuje.
KRASNOLÓD
Krasnolód, ul. Komuny Paryskiej 10 | FB
Weekend otwarcia KRASNOLÓDa w wersji stacjonarnej, już nie tylko z okienka. Od teraz nie musicie jeść lodów na mrozie, na stojąco, ale możecie wejść do środka, spróbować lodów, herbat z Czajowni i kawy od ETNO Cafe.
GastroTour z Food Think Tank
Kielce, 6-7 lutego | FB
Food Think Tank wyrusza na podbój Kielc. Przez dwa dni członkowie wrocławskiego kolektywu kulinarnego przeprowadzą całą masę ciekawych warsztatów w Kielcach, pokazując wszystko to, co najlepszego dzieje się w gastronomii w stolicy Dolnego Śląska. Warsztaty poprowadzą: Piotr Mońka z Czajowni, Filip Kucharczyk z Cafe Targowa oraz oczywiście Tomasz Hartman i Michał Czekajło.