Nowa restauracja w Pasażu Pokoyhof otwiera się już 21. kwietnia. Po kilku miesiącach przygotowań startuje Texico, łączące kulinarnie i alkoholowo Meksyk z Teksasem.
Gdzie? św. Antoniego 2/4
Teksas i Meksyk – te dwa kulinarne oraz kulturowe światy są sobie bliskie nie tylko geograficznie, ale i smakowo. Od 21. kwietnia przekonać się o tym będzie można w nowej wrocławskiej restauracji Texico, która otwiera się przy św. Antoniego, w towarzystwie Rumbaru i Charlette w Pasażu Pokoyhof.
Kuchnia Texico ma być inspirowana amerykańskim BBQ – pełnym dymu, ognia i kukurydzy. Za menu odpowiada powracający do Wrocławia Orson Hejnowicz, który przed poznańskimi wojażami dał się poznać m.in. z pracy w tutejszej restauracji jadka. Karta ma sprzyjać dzieleniu się i wspólnemu ucztowaniu, a ciekawostkę stanowi również barowa odsłona restauracji. Na dwóch poziomach zlokalizowane będą tematyczne bary. Sala de Bombas – jej temat przewodni stanowić ma Meksyk i agawa, a Texas Bar zgodnie z nazwą zdominuje bourbon. Za stronę alkoholową odpowiadać mają Michał Przywara, Piotr Rybak i Łukasz Wajs.
Texico otwierane będzie w godzinach popołudniowych, a impreza na obu piętrach trwać ma do późnych godzin wieczornych.