6.2 C
Wrocław
środa, 21 lutego, 2024

Pizzeria Europa, czyli jest mi wstyd

Jest mi wstyd. Jest mi wstyd, ponieważ poszedłem na łatwiznę. Jest mi wstyd, bo zamówiłem jedzenie na telefon z miejsca, które „śmierdziało” na odległość, ale i jest mi wstyd za właścicieli tego przybytku. Za to, że są tak bezczelni, żeby podawać ludziom coś tak fatalnego i brać za to pieniądze. Mało tego, wstydzę się, że do myślenia nie dały mi niskie ceny.

Typowa szybka akcja w pracy – czasu brak, nie ma jak się wyrwać, pozostaje jedynie zamówienie jedzenia z dowozem. Dlaczego nie ze sprawdzonych miejsc? No właśnie, dlaczego? W czerwcu, w miejscu dawnego baru mlecznego Kolor otwarto tysięczną (dwutysięczną?) pizzerię we Wrocławiu – Pizzerię Europa, cokolwiek by to znaczyło. Pizzeria, jak sama nazwa wskazuje, powinna podawać pizzę, a tych w menu znajduje się 41, w trzech opcjach do wyboru – 26 cm średnicy na zwykłym cieście, 26 cm na podwójnym lub pizza o średnicy 36 cm. Nie mam za bardzo możliwości zagłębienia się w kartę, wybieram więc bardzo bezpiecznie podstawową margheritę za 8 zł, a także wrapa podstawowego za 11 zł. Dzwonię, zamawiam i liczę na szybką dostawę, jako że pizzeria znajduje się właściwie za rogiem.

Pan dostawca trafia do mnie po około 40 minutach, zostawiając na stole dwa pakunki.

Europa 1 europa 2

Chcielibyście zobaczyć moją minę po otwarciu pudełka z tym czymś co miało być pizzą. Placka nie widać. Został pokryty jakimś dziwnym, spalonym serem, sosu – poza brzegami – nie zanotowano.

europa 3 europa 4 europa 5 europa 6Całość jest potwornie sucha, ser się nie ciągnie, bo nie może, ponieważ jest spalony i chrupie. Ciasto niby cienkie, ale jednak trochę wyrosło i jest potwornie wysuszone. Przypomnijcie sobie najgorszą pizzę jaką jedliście i pomyślcie, że ta była ze dwa razy gorsza. Tragedia.

Niektóre pizzerie wprowadzają ranty zawijane z serem wewnątrz. w Pizzerii Europa poszli krok dalej i chcieli chyba zawinąć ciasto w ser, tylko nie przewidzieli, że się nie da.

europa 7 europa 8 europa 9Wrap podstawowy jest faktycznie mocno podstawowy. Lepsze robią dzieci w podstawówce na ZPT. Kurczak w panierce, sałata lodowa i remolada, czyli jakiś patologicznie fatalny majonezowy sos z gotowca.

Fakt, zapłaciłem niewiele, ktoś zaraz powie, że nie powinienem się spodziewać cudów. Owszem, cudów nie, ale minimum przyzwoitości, a w tym wypadku nawet o to minimum nikt nie zadbał. Lokal na Żeromskiego do najszczęśliwszych chyba nie należy. Bar Kolor był podły, ale jak w takim razie nazwać Pizzerię Europę?

ranking1

Click to add a blog post for Europa on Zomato

Total 4 Votes
1

Napisz w jaki sposób możemy poprawić ten wpis

+ = Verify Human or Spambot ?

Komentarze

komentarze

Podobne artykuły

4 KOMENTARZE

  1. To ja sie bardzo dziwie,bo skoro to 'tuz za rogiem’ to trzeba bylo zamowic z Anny na Wyszynskiego albo z Jednosci z Muzycznej. Moze bez fajerwerkow ale zawsze smacznie i rzetelnie zrobiona pizza:)

  2. Ich „pizza” to przede wszystkim nie pizza – składniki pod serem. Ale poza tym starają się, ciasto lekkie i chrupiące, dodatki świeże. Sos był 🙂 W takiej cenie można wybaczyć brak puryzmu.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Proszę wpisać swój komentarz!
Proszę podać swoje imię tutaj

Polub nas na

103,169FaniLubię
42,400ObserwującyObserwuj
100ObserwującyObserwuj
100ObserwującyObserwuj
1,420SubskrybującySubskrybuj
Agencja Wrocławska

Ostatnie artykuły