Przez ostatnie dwa dni otrzymałem mnóstwo ciepłych słów związanych z zebraniem do kupy tych wszystkich ofert lunchowych, nie mogę więc przestać. Dzisiaj ostatnie zestawienie w tym tygodniu, wracamy oczywiście w poniedziałek. Smacznego!
Przy okazji, jeśli macie chwilkę, możecie mi pomóc w wygraniu konkursu Blog Day Wrocław na najlepszy wrocławski blog według internautów. Wystarczy W TYM MIEJSCU zagłosować na Wrocławskie Podróże Kulinarne. Z góry dzięki!
Papa Bar
Zupa:
- pomidorowa
- minestrone z parmezanem
Danie główne:
- Chicken burger z frytkami stekowymi
- Tagliatelle arabiatta z oliwkami, kaparami i pikantną salsą pomidorową
Cena: 22 zł | Godziny: 12-16 | Rzeźnicza 32/33
Pappatore
Zupa: Krem z pietruchy/oliwa kawowa/zioła
Danie główne: Dorsz w cieście/ mix sałat/ chlebek
Cena: 30 zł | Godziny: 12.30-16.00 | Wietrzna 24
Le Chef
Zupa: krem z brokula z kruchymi paluchami
Danie główne: roladka wieprzowa ze szpinakiem i pomidorami suszonymi podana z knedlem smażonym na maśle, cebulkami marynowanymi i sałatą
Cena: 28 zł | Godziny: 12-16 | Więzienna 31
La Scala
Zupa: z młodej kapusty
Danie główne: smażony stek z dorsza, surówka z buraczków
Cena: 23 zł | Godziny: 12-17 | Rynek 38
Karavan
Zupa: chłodnik ogórkowo-cukiniowy z serem
Danie główne: roladki wołowe z warzywami
Cena: 20 | Godziny: | Św. Antoniego 40/1
Pochlebna
Zupa: kokosowa botwinka
Przystawka: bruschetta z pieczonym batatem, ser kozi
Danie główne:
- polędwiczka wieprzowa w cytrusach, puree z młodego buraka, kukurydza
- risotto marchewkowo-batatowe
- sałatka z makaronem ryżowym, pomarańcza, sezam, cukinia
Cena: przystawka / zupa + jedno z dan głównych 25 zł lub 30 zł z kieliszkiem wina lub espresso| Godziny: 12-16 | Św. Antoniego 15
OK Wine Bar
- Kolorowe pomidory / pesto
- Krem z białych warzyw / foie gras
- Oxtail ravioli / puree z grzybów / ogórki
Cena: 2 dania – 32 zł, 3 dania – 39 zł | Godziny: 12-16 | Ks. Witolda 1
Food Art Gallery
Zupa: (do wyboru)
- gazpacho, baby kalmary, grzanki
- agnolotti z ogonem wołowym, szpinak, grana padano
Danie główne: (do wyboru)
- smażony łosoś, puree z pietruszki, jarmuż, sos pomarańczowy
- pierś z kaczki, cykoria, puree z daktyli, sos porto
Deser: (do wyboru)
- panna cotta cytrynowa, maliny, biała czekolada, beza
- selekcja domowych lodów i sorbetów
Cena: 2 dania – 45 zł, 3 dania – 49 zł | Godziny: 12-16 | Ks. Witolda 1
Szynkarnia
Zupa: krem z cebuli na domowym francuskim winie z żytnią grzanka serową
Danie główne: kociołek zapiekanych warzyw z gęsiną i serem gouda
Cena: 20 zł | Godziny: 12-19 | Św. Antoniego 15
Mama Manousch
Przystawka: krem z pomidorów z oliwą i grana padano
Danie główne: (do wyboru)
- czarna soczewica z kalafiorem, gorgonzolą, orzechami laskowymi i rukolą
- sałata nicejska z wędzoną makrelą
Cena: 29 zł | Godziny: 12-16 | Świdnicka 4
Projekt Wieża
Dania:
- chleb polski z grzybami i rostbefem
- zupa rybna
- łosoś szkocki label rouge, puree ziemniaczane, brokuł, szpinak
- lody malinowe
Cena: 3 dania – 34 zł, 4 dania – 39 zł | Godziny: | Wiwulskiego 27
Browar Stu Mostów
Zupa: gazpacho z winogronem
Danie główne: pieczona ryba na sałacie z cykorią
Cena: 22 zł| Godziny: 12-16 | Długosza 2
Domowe obiady w Times
Zupa: z kiszonych ogórków
Danie główne: sznycel drobiowy w parmezanie z aioli i papardelle z warzywami
Cena: 17 zł | Godziny: 12-16 | Kazimierza Wielkiego 1
Alyki
Zupa: krem pomidorowo-porowy, wędzona makrela
Danie główne: penne, krewetki koktajlowe, szpinak, pomidor, prażony słonecznik, sos cytrynowy
Danie Szefa Kuchni: łosoś z sezamie, sos teryiaki, ryż, sałatka z bobem i malinami
Cena: zestaw dnia – 24 zł, zestaw szefa kuchni – 31 zł | Godziny: 12-17 | Sky Tower
Ślepy Zaułek
- Kanapka, grillowany kurczak, rukola, pomidor, ser gouda, serek śmietankowy, świeży ogórek 8 zł
- Zupa Wonton 11 zł
- Risotto z brokułami i indykiem 18 zł
Godziny: 12- do ostatniego dania | Św. Antoniego 2/4
Bułka z Masłem
Zupa: kurkowa ze śmietaną i pietruszką
Danie główne: grecka musaka z małą sałatką
Cena: 28 zł | Godziny: 12-16 | Włodkowica 8a
BezOporów
Zupa: dnia
Danie główne: Pieczony pstrąg z frytkami i mixem sałat
Cena: 28 zł | Godziny: 12-18 |Solskiego 6
Yemsetu
- Futomaki z tatarem z tuńczyka
- uramaki z krewetką w tempurze
- miso z tofu
Cena: 35 zł | Godziny: 12-17 |Pl. Piłsudskiego 5
Sukiennice 7
Zupa: Krem z brokułów z grzankami
Danie główne:
- Makaron tagliatelle z pol. wieprzową z grzybami w sosie śmietanowym
- Camembert pieczony, ziemniaki z grilla, sos wiśniowy
Deser: Sernik domowy
Cena: 2 dania – 22 zł, 3 dania – 26 zł | Godziny: 12-16 | Sukiennice 7
Wrocławska Gastropub
Zupa: barszcz biały z jajem
Danie główne: grillowana pierś z kurczaka, ziemniaki, sałatka wiosenna
Cena: 19 zł | Godziny: 12-16 |Szewska 59-60
Mania Smaku
- pizza alla rusałka – 24 zł
- gorgon – 24 zł
W zestawie z margheritą – 32 zł
Godziny: 13-19 | Ślężna 217
Kiss The Cook
Zupa: krem z dyni
Danie główne: czerwone curry z kurczakiem
Cena: 34 zł | Godziny: 12-16 | Borowska 266
Malarska 25
- łosoś z mozzarellą di bufala
- krem z dyni
- tagliatelle z krewetkami
- mule w sosie winnym
- szarlotka z lodami i bitą śmietaną
Cena: 59 zł | Godziny: 12-16 | Malarska 25
WineStone Wrocław
Zupa: z pieczonych pomidorów, creme fraiche
Danie główne: Gnocchi z pieczonym łososiem
Cena: 19,90 zł | Godziny: 12-15 | Pl. Dominikański 1
Sztrass Burger
Zestaw I – WegeBułgar lub Czisburger, małe frytki, surówka, mały sok – mały 15 zł, duży 18 zł
Zestaw II – WegeBułgar lub Czisburger, surówka, mała zupa – mały 14 zł, duży 17 zł
Godziny: 12-15 | Psie Budy
Dobra Karma II
Zupa: Gazpacho z sałatką z arbuza – 8 zł
Danie mięsne: Żebra pieczone w śliwkach, frytki z polenty z kminem + krem chrzanowy – 22 zł
Danie wege: Bucatini z sosem kurkowym, dynią, prażonym słonecznikiem, natką pietruszki, parmezanem, jeżynami, szpinakiem baby – 18 zł
Cena: zupa + danie mięsne – 25 zł, zupa + danie wege – 21 zł | Godziny: 12-16 | Kościuszki 23