16.6 C
Wrocław
wtorek, 22 kwietnia, 2025

Lunch we Wrocławiu (26.08.2016)

Piątek, weekendu początek, więc przed Wami ostatnie zestawienie lunchowe w tym tygodniu. Jedzcie, bawcie się, wracamy w poniedziałek.

Przy okazji, jeśli macie chwilkę, możecie mi pomóc w wygraniu konkursu Blog Day Wrocław na najlepszy wrocławski blog według internautów. Wystarczy W TYM MIEJSCU zagłosować na Wrocławskie Podróże Kulinarne. Z góry dzięki!

Pappatore

Zupa: Krem z warzyw korzennych/trawa cytrynowa/olej kokosowy

Danie główne: Mix sałat/dorsz w cieście/pieczywo

Cena: 30 zł | Godziny: 12.30-16.00 | Wietrzna 24

La Scala

Zupa: barszcz czerwony

Danie główne: mintaj panierowany, surówka z białej kapusty

Cena: 23 zł | Godziny: 12-17 | Rynek 38

Karavan

Zupa: z gruszki i pietruszki

Danie główne: kuskus z kurczakiem i warzywami

Cena: 20 | Godziny:  | Św. Antoniego 40/1

BARBARA

Zupa:  chłodnik ogórkowy – 8,50 zł

Danie główne:

  • pulpety pieczone, zielona soczewica, brokuł, marchewka – 15,50 zł
  • zapiekanka warzywna, sos – 15,50 zł
  • pstrąg, por – 20,16 zł

Godziny: 12-16 | Świdnicka 8c

Zamek Topacz

Starter:

  • cukinia/curry kokos/kolendra/pomidor
  • halibut/ziemniaki/chlli/bakłażan/jogurt/pietruszka

Dania Główne:

  • okoń morski/brokuły/pak choi/kapusta włoska/rybne veloute
  • duszona wieprzowina/puree ziemniaczane/marchewka/rabarbar/pietruszka
  • grillowana polenta/kurki/rukola/parmezan/bazylia

Desery:

  • baba rum
  • tort szwarcwaldzki

Cena: 42 zł | Godziny: 13-16 | Ślęża, Główna 12

Food Art Gallery

Zupa: (do wyboru)

  • gazpacho, baby kalmary, grzanki
  • agnolotti z ogonem wołowym, szpinak, grana padano

Danie główne: (do wyboru)

  • smażony łosoś, puree z pietruszki, jarmuż, sos pomarańczowy
  • pierś z kaczki, cykoria, puree z daktyli, sos porto

Deser: (do wyboru)

  • panna cotta cytrynowa, maliny, biała czekolada, beza
  • selekcja domowych lodów i sorbetów

Cena: 2 dania – 45 zł, 3 dania – 49 zł | Godziny: 12-16 | Ks. Witolda 1

Szynkarnia 

Zupa: krem z białych warzyw z grillowaną kukurydzą

Danie główne:długo pieczona karkówka ze śliwkami w wiejskiej bułce z majonezem fistaszkowym

Cena: 20 zł | Godziny: 12-19 | Św. Antoniego 15

Mama Manousch

Przystawka: pierożki won-ton z warzywami i grzybami, makaronem soba i słodkim sosem chili

Danie główne: (do wyboru)

  • sałata z grillowaną dynią, brokułem, chrupkim chili, pestkami dyni, ricottą i flatbreadem
  • zielone tajskie curry z rybą, ryż jaśminowy i sałata

Cena: 29 zł | Godziny: 12-16 | Świdnicka 4

Projekt Wieża

Dania:

  • ser ślubowski typu haloumi, vinegrette jabłkowy, rukola
  • krem rybny, por, chips z selera
  • szkocki łosoś Label Rouge, puree z kalafiora, szpinak
  • krem z dwóch czekolad z owocami

Cena: 3 dania – 34 zł, 4 dania – 39 zł | Godziny:  | Wiwulskiego 27

Le Chef

Zupa: kapuśniak z włoskiej kapusty z chrustem z boczku

Danie główne: sałatka z grillowanym pstrągiem z mango, pieczonym batatem, suszonym pomidorem, patkami migdalów i flatbreadem.

Cena: 28 zł | Godziny: 12-16 | Więzienna 31

OkWine Bar

  •  Grasica / pomidory / musztarda / dymka
  • Cebulowa / gruyere / grzanki
  • Filet z suma / puree z batatów / pikle / grillowany por

Cena: 2 dania – 32 zł, 3 dania – 39 zł | Godziny: 12-16 | Ks. Witolda 1

Browar Stu Mostów

Zupa: chłodnik z ogórka małosolnego

Danie główne: ryba pieczona w chlebie z sałatą

Cena: 22 zł| Godziny: 12-16 | Długosza 2

Domowe obiady w Times

Zupa: ze szparagami

Danie główne: curry z kurczaka, ryż, warzywa

Cena: 17 zł | Godziny: 12-16  | Kazimierza Wielkiego 1

Alyki

Zupa: koperkowa z dorszem, kafir

Danie główne:paluszki rybne, dip cytrynowy, talarki, kiszona kapusta

Danie Szefa Kuchni: sola na parze, por duszony w białym winie, ryż, roszponka

Cena: zestaw dnia – 24 zł, zestaw szefa kuchni – 31 zł | Godziny: 12-17 | Sky Tower

Ślepy Zaułek

  • Kanapka, grillowany kurczak, ser maasdamer, grillowana pieczarka, pomidor, chilli mayo, mix sałat 8 zł.
  • Zupa meksykańska 8 zł.
  • Pierś z kurczaka z serem Blue, frytki + colesław 18 zł.

Godziny: 12- do ostatniego dania | Św. Antoniego 2/4

Bułka z Masłem

Zupa: chłodnik litewski

Danie główne: sałatka z pieczonym camembertem, sliwkami i jarmużem

Cena: 28 zł | Godziny: 12-16 | Włodkowica 8a

Yemsetu

  • mule w pomidorach z bagietką (tylko dziesięć porcji)

Cena: 35 zł | Godziny: 12-17  |Pl. Piłsudskiego 5

Sukiennice 7

Zupa: Grzybowa z kluskami

Danie główne:

  • Miruna panierowana z masełkiem ziołowym, ziemniaki, surówka z kapusty
  • Tagliatelle ze szpinakiem, pomidory cherry, oliwki

Deser: szarlotka

Cena: 2 dania – 22 zł, 3 dania – 26 zł | Godziny: 12-16 | Sukiennice 7

Wrocławska Gastropub

Zupa: jarzynowa

Danie główne: schab z grilla z masłem czosnkowym, ziemniaki, sałatka z ogrodowych warzyw

Cena: 19 zł | Godziny: 12-16  |Szewska 59-60

Mania Smaku

  • mania – 24 zł
  • salsa vega – 24 zł

W zestawie z margheritą – 32 zł

Godziny: 13-19  | Ślężna 217

Kiss The Cook

Zupa: chłodnik z pieczonych pomidorów z malinami,

Danie główne: polędwiczka wieprzowa w sosie cydrowo- porowym, puree musztardowe, chutney jabłko-chilli.

Cena: 34 zł | Godziny: 12-16 | Borowska 266

WineStone Wrocław

Zupa: krem pieczarkowy z grzankami

Danie główne: ravioli z ricottą i szpinakiem, sos śmietanowy, opiekane pomidory

Cena: 19,90 zł | Godziny: 12-15 | Pl. Dominikański 1

Sztrass Burger

Zestaw I – WegeBułgar lub Czisburger, małe frytki, surówka, mały sok – mały 15 zł, duży 18 zł

Zestaw II – WegeBułgar lub Czisburger, surówka, mała zupa – mały 14 zł, duży 17 zł

Godziny: 12-15 | Psie Budy

Papa Bar

Zupa do wyboru:

  • Chłodnik jabłkowy z żurawiną
  • ogórkowa
  • minestrone z parmezanem

Danie główne do wyboru:

  • Risotto z kurczakiem w kremowym sosie pomidorowym
  • Sałatka z jabłkiem i gruszką podawana z płatkami migdałów oraz grzankami ziołowymi i sosem vinegret

Cena: 22 zł | Godziny: 12-16 | Rzeźnicza 32/33

Tacos Locos

15% zniżki w godz. od 12 do 15  przy okazaniu identyfikatora z pracy. Oferta ważna tylko w lokalu.

Cybulskiego 1

Kaczka Dziwaczka

Zupa: pieczarkowa

Danie główne: ryba panierowana/frytki/surówka

Cena: 18 zł | Godziny: 13-18 | Kiełczowska 58

Lot Kury

Zupa: krem z białych warzyw

Danie główne: pulpety w sosie pomidorowym z kaszą jaglaną i burakami

Cena: 20 zł | Godziny: 12-16 | Ofiar Oświęcimskich 17

Niezły Kocioł

Zupa: brukselkowa

Danie główne: pierogi ze szpinakiem

Cena: 14,00 zł | Godziny: 12-16 | Słowiańska 1b

Restaurant Lot Kitchen

Zupa: krem z dyni hokkaido

Danie główne: ish&chips z zielonymi sałatami vinegrette

Cena: 24 zł | Godziny: 12-16 | Goetla 11

Szajnochy 11

Lunch ciepły:

Zupa: krem z pieczonego czosnku z ośmiornica
Danie: Grillowany dorsz z domowymi frytkami
Deser: sernik z lodami

lub

Zupa: Pikantny chłodnik z pomidorów
Danie: Makaron alkaliczny z kurkami
Deser: Lody z salsą owocową

Cena: 40 zł | Godziny: 12-16 | Szajnochy 11

Malarska 25

  • pomidor kiszony ze słoniną i pesto
  • chłodnik ze śliwek
  • gnocchi z masłem szałwiowym i kiszoną fasolą szparagową
  • mule w sosie kokosowym
  • gruszka gotowana w czerwonym winie

Cena: 59 zł | Godziny: 12-16 | Malarska 25

Vivere Italiano

Zupa: krem z cukinii i papryki 

Danie główne: makaron z tuńczykiem

Cena: 24 zł | Godziny: 12-16 | Ofiar Oświęcimskich 21

Total 1 Votes
1

Napisz w jaki sposób możemy poprawić ten wpis

+ = Verify Human or Spambot ?

Komentarze

komentarze

Podobne artykuły

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Proszę wpisać swój komentarz!
Proszę podać swoje imię tutaj

Polub nas na

103,169FaniLubię
42,400ObserwującyObserwuj
100ObserwującyObserwuj
100ObserwującyObserwuj
1,420SubskrybującySubskrybuj
Agencja Wrocławska

Ostatnie artykuły