6.7 C
Wrocław
sobota, 22 marca, 2025

Lunch we Wrocławiu (1.09.2016)

Początek roku szkolnego, dzieci w szkole, więc na spokojnie można wpaść na lunch w mieście. Zapraszam, dzisiaj 31 opcji. Smacznego!

Do 20 zł

Zacna Pyra

Zupa: ogórkowa

Danie główne: pyra z chili con carne i serem cheddar

Cena: 19 zł | Godziny 12-16 | Kościuszki 76 B

Karavan

Zupa: krem z pomidorów

Danie główne: sandwich z rostbefem

Cena: 20 | Godziny:  | Św. Antoniego 40/1

Szynkarnia 

Zupa: bulion czosnkowym, z lanymi, grahamowymi kluseczkami

Danie główne: mielony kotlet z pieczarkami, ziemniaki z koperkiem, surówka z pikantna z ogórkiem i sezamem

Cena: 20 zł | Godziny: 12-19 | Św. Antoniego 15

Buddha Lounge

  • Hot & sour soup
  • Yellow curry chicken
  • Mix veg curry
  • ryż
  • naan

Cena: 20 zł | Godziny 12-16 | Rzeźnicza 28-31

Domowe obiady w Times

Zupa: szczawiowa z jajkiem

Danie główne: wołowina po marokańsku z ryżem z pesto lubczykowym, sałata z dressingiem

Cena: 17 zł | Godziny: 12-16  | Kazimierza Wielkiego 1

Kaczka Dziwaczka

Zupa: cebulowa

Danie główne: Kurczak pieczony z warzywami/ kasza jaglana

Cena: 18 zł | Godziny: 13-18 | Kiełczowska 58

Wrocławska Gastropub

Zupa: kalafiorowa

Danie główne: grillowana pierś z kurczaka z sosem koperkowym, ziemniaki, sałatka wiosenna

Cena: 19 zł | Godziny: 12-16  |Szewska 59-60

WineStone Wrocław

Zupa: ogórkowa

Danie główne: pieczony kurczak, ser feta z suszonymi pomidorami, puree ziemniaczane

Cena: 19,90 zł | Godziny: 12-15 | Pl. Dominikański 1

Tacos Locos

15% zniżki w godz. od 12 do 15  przy okazaniu identyfikatora z pracy. Oferta ważna tylko w lokalu.

Cybulskiego 1

Lot Kury

Zupa: pikantna zupa rybna

Danie główne: ser smażony z sosem czosnkowym i sałatką

Cena: 20 zł | Godziny: 12-16 | Ofiar Oświęcimskich 17

Mania Smaku

  •  peperoni – 17 zł
  •  tempeh – 17 zł

Godziny: 13-19  | Ślężna 217

Cza Ku

Zupa: dnia

Danie główne: kurczak słodko-kwaśny z jaśminowym ryżem

Cena: 19 zł | Godziny: 12-16 | Krzywoustego 315

Do 30 zł

Pappatore

Zupa: Chłodnik z kalafiora/granita bazyliowa/ brokuł

Danie główne: Zawijas z wątróbką/kimchi/pikle

Cena: 30 zł | Godziny: 12.30-16.00 | Wietrzna 24

La Scala

Zupa: ziemniaczano-porowa

Danie główne: kotlety mielone w sosie pieczarkowym

Cena: 23 zł | Godziny: 12-17 | Rynek 38

 BARBARA

Zupa:  krem z pora i kalafiora, czarnuszka– 8,50 zł

Danie główne:

  • polędwiczka, tagliatelle, kapusta, marchew – 15,50 zł
  • tagliatelle, jajko, ziemniaki, marchew – 15,50 zł

Cena: zupa + danie 20,16 zł | Godziny: 12-16 | Świdnicka 8c

Restaurant Lot Kitchen

Zupa: pomidorowa z creme fraiche

Danie główne: bakłażan nadziewany mięsem i pomidorem

Danie vege: bakłażan,kasza jaglana,suszony pomidor i ziel. sałaty

Cena: 24 zł | Godziny: 12-16 | Goetla 11

Dobra Karma II

Zupa: Chłodnik z botwinki z musem truskawkowym

Danie mięsne: Pulpety z mięsa mielonego, duszone w śliwkach z cynamonem, puree ziemniaczano – chrzanowe, chipsy z pietruszki

Danie wege: Linguine z cukinią, boczniakami, parmezanem, szczypiorkiem, truskawkami, porem + szpinak

Cena – 25 zł, zupa + danie wege – 21 zł | Godziny: 12-16 | Kościuszki 23

Mama Manousch

Przystawka: bruschetta z pomidorami, rukolą i grana padano

Danie główne: (do wyboru)

  • pappardelle z kozim serem, burakami, szpinakiem, orzechami włoskimi
  • sałatka z kaczką, daktylami, cieciorką, sosem jeżynowym, pomidorkami koktajlowymi i flatbreadem

Cena: 29 zł | Godziny: 12-16 | Świdnicka 4

Vivere Italiano

Danie główne:  Bucatini all’amatriciana: pasta typu bucatini, pomodori pelati, guanciale/policzki wieprzowe/, pecorino romano, oliwa EVO, pepe, peperoncino.

8 zł z każdego sprzedanego talerza zostanie przekazana potrzebującym po trzęsieniu ziemi w Amatrice.
 
Cena: 30 zł | Godziny: 12-16 | Ofiar Oświęcimskich 21

Alyki

Zupa: krem z fasolki szparagowej, seler naciowy, tarty parmezan

Danie główne: risotto, cukinia, groszek, suszone pomidory, mascaropone

Danie Szefa Kuchni: roladka z kurczaka z bazyliowym pesto w szynce parmeńskiej, gnocchi z oliwą szałwiową, sałatka z pomidorami i mozzarellą

Cena: zestaw dnia – 24 zł, zestaw szefa kuchni – 31 zł | Godziny: 12-17 | Sky Tower

Browar Stu Mostów

Zupa: jarzynowa z kurkami

Danie główne: cytrynowy kurczak na puree groszkowym z sałatką

Cena: 22 zł| Godziny: 12-16 | Długosza 2

Bułka z Masłem

Zupa: krem z białej rzodkwi z grillowana krewetką

Danie główne: sałatka z grillowaną kaszanką, kumkwatem, kwiatem kaparowca i dymką

Cena: 25 zł | Godziny: 12-16 | Włodkowica 8a

Sukiennice 7

Zupa: Bulion z makaronem

Danie główne:

  • Polędwiczka wieprzowa w bekonie, kopytka pietruszkowe, kapusta zasmażana
  • Tortilla z warzywami, sos cezar

Deser: szarlotka

Cena: 2 dania – 22 zł, 3 dania – 26 zł | Godziny: 12-16 | Sukiennice 7

Do 40 zł

Projekt Wieża

Dania:

  • terrina z łososia, puder z orzecha laskowego
  • krem z pieczonego buraka z pastą z koziego sera, prażony słonecznik
  • burger wołowy
  • pączek hiszpański

Cena: 3 dania – 34 zł, 4 dania – 39 zł | Godziny:  | Wiwulskiego 27

Yemsetu

  • uramaki z węgorzem w tempurze
  • futomaki Szczepan
  • miso z tofu

Cena: 35 zł | Godziny: 12-17  |Pl. Piłsudskiego 5

OkWine Bar

  • Pescaccio z łososia / żel ponzu / cytrusy
  • Krem z dyni
  • Perliczka / topinambur / chutney marakuja i gruszka / fasolka szparagowa

Cena: 2 dania – 32 zł, 3 dania – 39 zł | Godziny: 12-16 | Ks. Witolda 1

Brylantowa 16

Zupa: krem z kalafiora / płatki migdałów

Danie: polędwiczki wieprzowe sous vide / szałwia / purée z pietruszki / maliny

Cena: 32 zł | Godziny: 12-16 | Brylantowa 16

Kiss The Cook

Zupa: rybna

Danie główne: gulasz wieprzowy, makaron garganelli i słatka coleslaw

Cena: 34 zł | Godziny: 12-16 | Borowska 266

Szajnochy 11

Lunch ciepły:

Zupa: krem z pieczonego czosnku z ośmiornica
Danie: Grillowany dorsz z domowymi frytkami
Deser: sernik z lodami

lub

Zupa: Pikantny chłodnik z pomidorów
Danie: Makaron alkaliczny z kurkami
Deser: Lody z salsą owocową

Cena: 40 zł | Godziny: 12-16 | Szajnochy 11

Powyżej 40 zł

Zamek Topacz

Starter:

  • pieczona papryka/mięta/pomidor
  • kaczka/cykoria/rabarbar/ogórek/koper włoski

Dania Główne:

  • cielęcina/chorizo/puree ziemniaczane/fasolka/kalafior/pomidor
  • dorsz/soczewica/pak choi/bakłażan/brokuł/groszek
  • risotto/szpinak/kurki

Desery:

  • gruszka/pietruszka
  • pudding tapioka jeżyna

Cena: 42 zł lub menu degustacyjne z pięciu dań 50 zł | Godziny: 13-16 | Ślęża, Główna 12

Food Art Gallery

Zupa: (do wyboru)

  • krem z dyni Hokkaido, krem chantilly z truflą, pestki dyni
  • Parfait z foie gras i wątróbek drobiowych z koprem włoskim i galaretką Sauternes.

Danie główne: (do wyboru)

  • duszone policzki wieprzowe, fasola mung, cebulka perłowa, marchewka
  • risotto z grzybami leśnymi, pędy groszku, grana padano

Deser: (do wyboru)

  • mus z jogurtu greckiego, coulis z kukurydzy, pocorn
  • sorbet z krwistej pomarańczy

Cena: 2 dania – 45 zł, 3 dania – 49 zł | Godziny: 12-16 | Ks. Witolda 1

 

Total 0 Votes
0

Napisz w jaki sposób możemy poprawić ten wpis

+ = Verify Human or Spambot ?

Komentarze

komentarze

Podobne artykuły

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Proszę wpisać swój komentarz!
Proszę podać swoje imię tutaj

Polub nas na

103,169FaniLubię
42,400ObserwującyObserwuj
100ObserwującyObserwuj
100ObserwującyObserwuj
1,420SubskrybującySubskrybuj
Agencja Wrocławska

Ostatnie artykuły