8.9 C
Wrocław
piątek, 21 marca, 2025

Lunch we Wrocławiu (2.09.2016)

Rozpoczynamy powoli weekend, ale nie odpuszczamy ostatniego w tym tygodniu lunchu. Warto zapoznać się z propozycjami restauracji, bo jest w czym wybierać, a królują ryby i dynia.

Do 20 zł

Karavan

Zupa: z soczewicy

Danie główne: schab pieczony ze śliwką i puree z białych warzyw

Cena: 20 | Godziny:  | Św. Antoniego 40/1

Szynkarnia 

Zupa: krem z cukinii z serkiem ricotta ze Ślubowa

Danie główne: kasza gryczana niepalona, smażona z kurczakiem, papryka i porem

Cena: 20 zł | Godziny: 12-19 | Św. Antoniego 15

Domowe obiady w Times

Zupa: z jarmużem i lanym ciastem

Danie główne: kurczak w ziołach z leczo warzywnym i ziemniakami z koperkiem

Cena: 17 zł | Godziny: 12-16  | Kazimierza Wielkiego 1

Kaczka Dziwaczka

Zupa: chrzanowa

Danie główne: Ryba na risotto szpinakowym

Cena: 18 zł | Godziny: 13-18 | Kiełczowska 58

Wrocławska Gastropub

Zupa: pomidorowa

Danie główne: żeberka pieczone, ziemniaki, surówka z białej kapusty

Cena: 19 zł | Godziny: 12-16  |Szewska 59-60

WineStone Wrocław

Zupa: barszcz ukraiński

Danie główne: makaron penne ze szpinakiem i pieczonym łososiem

Cena: 19,90 zł | Godziny: 12-15 | Pl. Dominikański 1

Tacos Locos

15% zniżki w godz. od 12 do 15  przy okazaniu identyfikatora z pracy. Oferta ważna tylko w lokalu.

Cybulskiego 1

Lot Kury

Zupa: boef strogonow

Danie główne: jajo sadzone z bekonem, ziemniaki, mizeria

Cena: 20 zł | Godziny: 12-16 | Ofiar Oświęcimskich 17

Mania Smaku

  •  sałatka wyborna – 17 zł
  •  sałatka rossa – 17 zł

Godziny: 13-19  | Ślężna 217

Do 30 zł

Pappatore

Zupa: Gazpacho z pomidorów/arbuz/jeżyna

Danie główne: kotlety rybne/kurki/pyry

Cena: 30 zł | Godziny: 12.30-16.00 | Wietrzna 24

Mlekiem i Miodem

Danie I: Krem z pieczarki Z boczkiem

Danie II: Karmazyn na puree ziemniaczanym z zielonym groszkiem i kalafiorem

Danie III: Ciasto biszkoptowe z bananem oraz żurawina

Cena: I+II= 23 zł I+II+III= 27 zł | Godziny: 12-16 | Kiełczów, Wrocławska 31

La Scala

Zupa: rybna pomidorowa

Danie główne: leczo wegetariańskie

Cena: 23 zł | Godziny: 12-17 | Rynek 38

PePe pizzeriaristorante

Zupa: krem z kurek z szałwią

Danie główne: camembert w panko, buraki, brzoskwinie, czerwona cebula

Cena: 25 zł | Godziny: 12-16 | Strachowskiego 12

BARBARA

Zupa:  krem z marchewki, pestki z dyni – 8,50 zł

Danie główne:

  • udko z kurczaka, puree z dyni, buraki – 15,50 zł
  • placki gryczane, sos pieczarkowy – 15,50 zł
  • spaghetti aglio olio, mule – 20,16 zl

Cena: zupa + danie 20,16 zł | Godziny: 12-16 | Świdnicka 8c

Restaurant Lot Kitchen

Zupa: pomidorowa z creme fraiche

Danie główne: placki ziemniaczane z gulaszem

Danie vege: placki ziemniaczane z jogurtem

Cena: 24 zł | Godziny: 12-16 | Goetla 11

Dobra Karma II

Zupa: Zupa cebulowa z parmezanem

Danie mięsne: Szaszłyki z kurczaka i warzyw, pieczone ziemniaki w ziołach + majonez z pieczonego czosnku

Danie wege: Spaghetti z dynią i gorgonzolą, słonecznik prażony, masło palone natka pietruszki + szpinak baby

Cena – 25 zł, zupa + danie wege – 21 zł | Godziny: 12-16 | Kościuszki 23

Mama Manousch

Przystawka: chłodnik z botwinki z jajkiem i kwaśną śmietaną

Danie główne: (do wyboru)

  • sałata z serem korycińskim, suszoną figą, pęczakiem, karmelizowaną cebulą i pieczywem
  • pieczony karmazyn z salsą verde, młodymi ziemniakami i sałatą

Cena: 29 zł | Godziny: 12-16 | Świdnicka 4

Vivere Italiano

Danie główne:  Bucatini all’amatriciana: pasta typu bucatini, pomodori pelati, guanciale/policzki wieprzowe/, pecorino romano, oliwa EVO, pepe, peperoncino.

8 zł z każdego sprzedanego talerza zostanie przekazana potrzebującym po trzęsieniu ziemi w Amatrice.
 
Cena: 30 zł | Godziny: 12-16 | Ofiar Oświęcimskich 21

Alyki

Zupa: z łososiem i mleczkiem kokosowym

Danie główne: placuszki rybne z warzywami, dip koperkowy, talarki, coleslaw

Danie Szefa Kuchni: łosoś sous-vide, salsa z burczaków, puree z selera, ryż, sałatka z malinami

Cena: zestaw dnia – 24 zł, zestaw szefa kuchni – 31 zł | Godziny: 12-17 | Sky Tower

Browar Stu Mostów

Zupa: z ziemniaków i pieczonego czosnku

Danie główne:dorsz na puree brukwiowym z sałatą

Cena: 22 zł| Godziny: 12-16 | Długosza 2

Restauracja Patio

  • Sałatka winiarzy, z grillowanym kurczakiem, serem pleśniowym, winogronami i pestkami dyni
  • Spaghetti z małżami w sosie pomidorowym

Cena: 28 zł| Godziny: 12-16 | Kiełbaśnicza 25

Bułka z Masłem

Zupa: krem z pietruszki z pieczoną gruszką i oliwą truflową

Danie główne: konfitowane udko kaczki z puree z dyni i chutneyem z jeżyn

Cena: 31 zł | Godziny: 12-16 | Włodkowica 8a

Sukiennice 7

Zupa: Krem z cukinii z migdałami

Danie główne:

  • Roladka z kurczaka faszerowana warzywami, frytki, colesław
  • Sałatka z grillowanym kalmarem z warzywami, sos jogurtowy

Deser: szarlotka

Cena: 2 dania – 22 zł, 3 dania – 26 zł | Godziny: 12-16 | Sukiennice 7

Dos Amigas

Zupa: Krem Pomidorowy

Danie główne:  Gulasz meksykański z mięsa wołowego na bazie kaktusa z ryżem

Cena: 28 zł | Godziny: 12-16 | Odrzańska 11/12

Do 40 zł

Projekt Wieża

Dania:

  • tatar z łososia
  • krem z cebuli
  • sandacz, puree z dyni, marchew, brukselka, sos szczawiowy
  • kruszonka mleczna, coulis z czarnej porzeczki, biała czekolada

Cena: 3 dania – 34 zł, 4 dania – 39 zł | Godziny:  | Wiwulskiego 27

Yemsetu

  • mule w pomidorach z bagietka

lub

  • miso z tofu
  • futomaki z pieczonym łososiem
  • futomaki z tatarem z łososia

Cena: 35 zł | Godziny: 12-17  |Pl. Piłsudskiego 5

OkWine Bar

  • Wonton / tuńczyk / zielony groszek / imbir
  • Krem z soczewicy / curry / mleko kokosowe
  • Okoń morski / udon / pak choi / palony kalafior / buerre blanc

Cena: 2 dania – 32 zł, 3 dania – 39 zł | Godziny: 12-16 | Ks. Witolda 1

Brylantowa 16

Zupa: a’la minestrone

Danie: risotto nero / schab chilli i imbir / sałatka z glonami wakame / kukurydza

Cena: 32 zł | Godziny: 12-16 | Brylantowa 16

Kiss The Cook

Zupa: szczawiowa

Danie główne: filet z makreli na sałatce z pieczonych buraków z sosem chrzanowym.

Cena: 34 zł | Godziny: 12-16 | Borowska 266

Szajnochy 11

Lunch ciepły:

Zupa: krem z pieczonego czosnku z ośmiornica
Danie: Grillowany dorsz z domowymi frytkami
Deser: sernik z lodami

lub

Zupa: Pikantny chłodnik z pomidorów
Danie: Makaron alkaliczny z kurkami
Deser: Lody z salsą owocową

Cena: 40 zł | Godziny: 12-16 | Szajnochy 11

Powyżej 40 zł

Zamek Topacz

Starter:

  • pieczona papryka/mięta/pomidor
  • kaczka/cykoria/rabarbar/ogórek/koper włoski

Dania Główne:

  • cielęcina/chorizo/puree ziemniaczane/fasolka/kalafior/pomidor
  • dorsz/soczewica/pak choi/bakłażan/brokuł/groszek
  • risotto/szpinak/kurki

Desery:

  • gruszka/pietruszka
  • pudding tapioka jeżyna

Cena: 42 zł lub menu degustacyjne z pięciu dań 50 zł | Godziny: 13-16 | Ślęża, Główna 12

Food Art Gallery

Zupa: (do wyboru)

  • krem z dyni Hokkaido, krem chantilly z truflą, pestki dyni
  • Parfait z foie gras i wątróbek drobiowych z koprem włoskim i galaretką Sauternes.

Danie główne: (do wyboru)

  • duszone policzki wieprzowe, fasola mung, cebulka perłowa, marchewka
  • risotto z grzybami leśnymi, pędy groszku, grana padano

Deser: (do wyboru)

  • mus z jogurtu greckiego, coulis z kukurydzy, pocorn
  • sorbet z krwistej pomarańczy

Cena: 2 dania – 45 zł, 3 dania – 49 zł | Godziny: 12-16 | Ks. Witolda 1

Total 1 Votes
0

Napisz w jaki sposób możemy poprawić ten wpis

+ = Verify Human or Spambot ?

Komentarze

komentarze

Podobne artykuły

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Proszę wpisać swój komentarz!
Proszę podać swoje imię tutaj

Polub nas na

103,169FaniLubię
42,400ObserwującyObserwuj
100ObserwującyObserwuj
100ObserwującyObserwuj
1,420SubskrybującySubskrybuj
Agencja Wrocławska

Ostatnie artykuły