2.8 C
Wrocław
niedziela, 3 listopada, 2024

Menu WROCŁAW RESTAURANT WEEK – Villa Bianco Steak&Lobster

Przed nami ostatnie chwile do rozpoczęcia festiwalu Restaurant Week, który rozpocznie się już pierwszego kwietnia. Od kilku dni przedstawiam Wam najciekawsze menu zaproponowane przez restauracje biorące udział w imprezie. W sumie, w trzeciej wrocławskiej odsłonie największego festiwalu kulinarnego w kraju udział wezmą 22 restauracje ze stolicy Dolnego Śląska, wśród nich m.in. Restauracja Patio, Pappatore, Włoszczyzna, Alyki i Brasserie 27. Te których pisałem już wcześniej. Dzisiaj z kolei restauracja znana głównie z programu Kuchenne Rewolucji Magdy GesslerVilla Bianco Steak&Lobster.

12803209_1294998853850785_1136593879927551592_n

MENU RESTAURACJI VILLA BIANCO STEAK&LOBSTER

Przystawka

Krewetki w papierze ryżowym z mango

Danie główne

Polędwica wołowa marynowana w trawie żubrowej z puree ziemniaczano-jabłkowym

Deser

Maślana tartaletka z waniliowym cremem brulee

Rezerwacji stolika na WROCŁAW RESTAURANT WEEK możecie dokonać na stronie www.restaurantweek.pl

Villa Bianco Steak&Lobster to miejsce wyjątkowe. Położone tuż obok wrocławskiego lotniska, wręcz w nieco absurdalnym miejscu, pomiędzy urokliwym stawem, starym sadem jabłkowym i wspomnianym lotniskiem. Początkowa fascynacja kuchnią włoską, w trakcie rewolucji z Magdą Gessler przemieniła się w restaurację z kuchnią amerykańską, ze sporym wyborem steków, a także pływającymi w akwarium, niespotykanymi w naszym mieście, homarami.

DSC_9234

Kuchenne Rewolucje wytyczyły zupełnie nowy, niespotykany w okolicy kierunek.  Drogę ekskluzywnych produktów, sprowadzanych specjalnie zza granicy, drogę poznawania nowych smaków i kuszenia gości niezwykłymi  połączeniami. Produkty, takie jak sprowadzane z Teksasu, sezonowane do trzech miesięcy steki, jagnięcina z Nowej Zelandii, homary z kanadyjskich hodowli morskich, a także przegrzebki, stanowią o sile Villa Bianco i wyznaczają nowe kierunki rozwoju wrocławskiej gastronomii.

BQ0A6575

Festiwal Restaurant Week to wydarzenie, w którym Szef kuchni restauracji Villa Bianco chce  zaprezentować potencjał swojej kuchni oraz pokazać własne umiejętności. Menu zostało stworzone specjalnie na festiwal, zaproponowanych dań nie da się znaleźć w standardowej karcie, ale każda potrawa w nim zaprezentowana opiera się na używanych tu produktach.

Szef Kuchni postawił na świeże, cytrusowe smaki. Przystawka to połączenie mango i krewetek oraz warzyw, zawiniętych w papier ryżowy, mający dodać estetyki całemu zestawowi. Z kolei używa w daniu głównym trawa żubrowa, to doskonały dodatek do dań mięsnych, rybnych i dziczyzny. Jej aromat idealnie podkreśla walory smakowe delikatnych mięs. Dlatego też połączenie jej dodatkowo z cytrusami wznosi polędwicę wołową na inny poziom. Deser to nieco inne spojrzenie na króla deserów – creme brulee podane w maślanej tartaletce.

LISTA RESTAURACJI BIORĄCYCH UDZIAŁ W FESTIWALU WROCŁAW RESTAURANT WEEK

Villa Bianco Steak&Lobster

Rdestowa 17 a

facebook.com/villabianco

Total 0 Votes
0

Napisz w jaki sposób możemy poprawić ten wpis

+ = Verify Human or Spambot ?

Komentarze

komentarze

Podobne artykuły

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Proszę wpisać swój komentarz!
Proszę podać swoje imię tutaj

Polub nas na

103,169FaniLubię
42,400ObserwującyObserwuj
100ObserwującyObserwuj
100ObserwującyObserwuj
1,420SubskrybującySubskrybuj
Agencja Wrocławska

Ostatnie artykuły