2 C
Wrocław
środa, 16 października, 2024

Lunch we Wrocławiu (5.09.2016)

Wakacje się nam skończyły, słońce też gdzieś zniknęło, nie wypada więc robić nic innego, jak tylko w przerwie od pracy ruszyć na lunch. 

Do 20 zł

Szynkarnia 

Zupa: krem pieczarkowy ze śmietaną z Międzyborza

Danie główne: naleśniki po meksykańsku z wołowiną i warzywami, zapiekane z serem gouda z Przemkowa. Sos pomidorowo-ziołowy

Cena: 20 zł | Godziny: 12-19 | Św. Antoniego 15

Domowe obiady w Times

Zupa: kapuśniak z włoskiej kapusty

Danie główne: filet z kurczaka ze szpinakiem i serem z makaronem z pomidorkami oraz sałata z oliwą cytrusową

Cena: 17 zł | Godziny: 12-16  | Kazimierza Wielkiego 1

Zacna Pyra

Zupa: pomidorowa

Danie główne: pyra z hummusem buraczanym

Cena: 16 zł | Godziny 12-16 | Kościuszki 76 B

Buddha Lounge

  • Zupa szpinakowa
  • Butter Chicken Boneless – Kawałki kurczaka maślanym sosie
  • Veg Jalfrazi – Warzywa w lekkim sosie curry
  • ryż
  • naan

Cena: 20 zł | Godziny 12-16 | Rzeźnicza 28-31

Wrocławska Gastropub

Zupa: grochowa

Danie główne: pierś z kurczaka w sezamie, ziemniaki tłuczone, sałatka z ogrodowych warzyw

Cena: 19 zł | Godziny: 12-16  |Szewska 59-60

WineStone Wrocław

Zupa: rosół z kołdunami

Danie główne: schabowy panierowany, puree ziemniaczane

Cena: 19,90 zł | Godziny: 12-15 | Pl. Dominikański 1

Tacos Locos

15% zniżki w godz. od 12 do 15  przy okazaniu identyfikatora z pracy. Oferta ważna tylko w lokalu.

Cybulskiego 1

Do 30 zł

Pappatore

Zupa: Bulion z kaczki/grasica/zioła

Danie główne: policzki w panko/soba/warzywa

Cena: 30 zł | Godziny: 12.30-16.00 | Wietrzna 24

Papa bar

Zupa do wyboru:

  • Zupa Cebulowa
  • Minestrone z parmezanem

Danie główne do wyboru:

  • Grilowany filet z kurczaka na kremowym szpinaku z gnocchi i miksem sałat
  • Sałatka Caprese z pomidorem, mozzarellą, kremem balsamicznym i pieczywem.

Cena: 22 zł | Godziny: 12.30-16.00 | Rzeźnicza 32/33

Le Chef

Zupa: krem z brokuła z płatkami migdałów

Danie główne: karczek z grilla z masłem ziołowym, pieczonymi ziemniakami i sałatą

Cena: 28 zł | Godziny: 12-16 | Więzienna 31

Mlekiem i Miodem

Danie I: Krem z pomidorów malinowych ze świeżymi ziołami i kremowa śmietana

Danie II: połówka kurczaka po włosku z maślanymi ziemniakami i Marchewka karmelizowana

Danie III: kostka wiśniowa na kruchym cieście czekoladowym

Cena: I+II= 23 zł I+II+III= 27 zł | Godziny: 12-16 | Kiełczów, Wrocławska 31

La Scala

Zupa: warzywna z kapustą i pieczoną papryką

Danie główne: piersi drobiowe w sosie z kurkami, ryż

Cena: 23 zł | Godziny: 12-17 | Rynek 38

Dobra Karma II

Zupa: Krem z białych korzeni z masłem orzechowym

Danie mięsne: Makaron z kurczakiem, gruszką, gorgonzolą, orzechami włoskimi, fasolką szparagową

Danie wege: Placki z marchewki z chili i imbirem, mus kokosowy z garam masalą, sos mango

Cena – 25 zł, zupa + danie wege – 21 zł | Godziny: 12-16 | Kościuszki 23

Vivere Italiano

Danie główne:  Bucatini all’amatriciana: pasta typu bucatini, pomodori pelati, guanciale/policzki wieprzowe/, pecorino romano, oliwa EVO, pepe, peperoncino.

8 zł z każdego sprzedanego talerza zostanie przekazana potrzebującym po trzęsieniu ziemi w Amatrice.
 
Cena: 30 zł | Godziny: 12-16 | Ofiar Oświęcimskich 21

Alyki

Zupa: ogórkowa, kwaśna śmietana

Danie główne: bitki wieprzowe, sos pieczeniowy, kasza gryczana, surówka

Danie Szefa Kuchni: boczek pieczony po staropolsku, kapusta zasmażana, pieczone ziemniaki

Cena: zestaw dnia – 24 zł, zestaw szefa kuchni – 31 zł | Godziny: 12-17 | Sky Tower

Browar Stu Mostów

Zupa: kalafiorowa z pesto ziołowym

Danie główne: makaron z kurczakiem i sosem ziołowym

Cena: 22 zł| Godziny: 12-16 | Długosza 2

Restauracja Patio

  • Krem z pieczonej dyni z mleczkiem kokosowym i oliwą dyniową
  • Boeuf Stroganow z puree ziemniaczanym z kurkami i sałatką ogrodową

Cena: 28 zł| Godziny: 12-16 | Kiełbaśnicza 25

Bułka z Masłem

Zupa: krem z pietruszki z pieczoną gruszką i oliwą truflową

Danie główne: konfitowane udko kaczki z puree z dyni i chutneyem z jeżyn

Cena: 31 zł | Godziny: 12-16 | Włodkowica 8a

Sukiennice 7

Zupa: Kapuśniak z młodej kapusty z koperkiem

Danie główne:

  • Świeżonka z ziemniakiem pieczonym buraczki
  • Grillowany ser na sałacie z orzechami

Deser: Sorbet z bitą śmietaną

Cena: 2 dania – 22 zł, 3 dania – 26 zł | Godziny: 12-16 | Sukiennice 7

Dos Amigas

Zupa: meksykańska

Danie główne: Tacosy Kukurydziane z warzywami i mozzarella

Cena: 28 zł | Godziny: 12-16 | Odrzańska 11/12

Do 40 zł

Projekt Wieża

Dania:

  • selekcja włoskich wędlin
  • krem z warzyw ze słonecznikiem
  • tagliatelle alla bolognese
  • krem kawowy

Cena: 3 dania – 34 zł, 4 dania – 39 zł | Godziny:  | Wiwulskiego 27

OkWine Bar

  • Tuńczyk / miso / raita
  • Krem z dyni / mleko kokosowe
  • Pierś z kurczaka teriyaki / puree z kukurydzy / chilli popcorn / groszek cukrowy / sezam

Cena: 2 dania – 32 zł, 3 dania – 39 zł | Godziny: 12-16 | Ks. Witolda 1

Brylantowa 16

  • rosół / makaron / kaczka
  • casserole z kurczakiem i pomidorami / ciecierzyca / fioletowe ziemniaki / rozmaryn / rukola

Cena: 34 zł | Godziny: 12-16 | Brylantowa 16

Szajnochy 11

Lunch ciepły:

Zupa: krem z pieczonego czosnku z ośmiornica
Danie: Grillowany dorsz z domowymi frytkami
Deser: sernik z lodami

lub

Zupa: Pikantny chłodnik z pomidorów
Danie: Makaron alkaliczny z kurkami
Deser: Lody z salsą owocową

Cena: 40 zł | Godziny: 12-16 | Szajnochy 11

Kiss The Cook

Zupa: grzybowa

Danie główne: makaron garganelli z łososiem i warzywami.

Cena: 34 zł | Godziny: 12-16 | Borowska 266

Powyżej 40 zł

Zamek Topacz

Starter:

  • pieczona papryka/mięta/pomidor
  • kaczka/cykoria/rabarbar/ogórek/koper włoski

Dania Główne:

  • cielęcina/chorizo/puree ziemniaczane/fasolka/kalafior/pomidor
  • dorsz/soczewica/pak choi/bakłażan/brokuł/groszek
  • risotto/szpinak/kurki

Desery:

  • gruszka/pietruszka
  • pudding tapioka jeżyna

Cena: 42 zł lub menu degustacyjne z pięciu dań 50 zł | Godziny: 13-16 | Ślęża, Główna 12

Food Art Gallery

Zupa: (do wyboru)

  • krem z dyni Hokkaido, krem chantilly z truflą, pestki dyni
  • Parfait z foie gras i wątróbek drobiowych z koprem włoskim i galaretką Sauternes.

Danie główne: (do wyboru)

  • duszone policzki wieprzowe, fasola mung, cebulka perłowa, marchewka
  • risotto z grzybami leśnymi, pędy groszku, grana padano

Deser: (do wyboru)

  • mus z jogurtu greckiego, coulis z kukurydzy, pocorn
  • sorbet z krwistej pomarańczy

Cena: 2 dania – 45 zł, 3 dania – 49 zł | Godziny: 12-16 | Ks. Witolda 1

Malarska 25

  • szynkę z ricottą i bazylią – 8 zł
  • chłodnik z pieczonego jabłka z rodzynkami i cynamonem – 8 zł
  • penne pesto – 21 zł
  • malarski misz masz (miseczkę z ciasta pszennego z przeróżnymi pysznościami w środku) – 28 zł
  • pieczone brzoskwinie z malinami i miętą – 8 zł

Cena: 59 zł lub zestaw zupa + drugie danie 24 zł | Godziny: 12-16 | Malarska 25

Total 2 Votes
0

Napisz w jaki sposób możemy poprawić ten wpis

+ = Verify Human or Spambot ?

Komentarze

komentarze

Podobne artykuły

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Proszę wpisać swój komentarz!
Proszę podać swoje imię tutaj

Polub nas na

103,169FaniLubię
42,400ObserwującyObserwuj
100ObserwującyObserwuj
100ObserwującyObserwuj
1,420SubskrybującySubskrybuj
Agencja Wrocławska

Ostatnie artykuły