W dzisiejszym menu lunchowym, jak co piątek, rządzą tradycyjnie ryby. Zapraszam na ostatnie w tym tygodniu zestawienie.
Do 20 zł
Szynkarnia
Zupa:krem z pieczonej papryki z grzankami żytnimi
Danie główne:rybne curry na mleku kokosowym, brązowy ryż
Cena: 20 zł | Godziny: 12-19 | Św. Antoniego 15
Domowe obiady w Times
Zupa:krupnik na żołądkach drobiowych
Danie główne: placki po węgiersku
Cena: 17 zł | Godziny: 12-16 | Kazimierza Wielkiego 1
Wrocławska Gastropub
Zupa: cebulowa z grzankami
Danie główne: sznycel drobiowy, ziemniaki, surówka z czerwonej kapusty
Cena: 19 zł | Godziny: 12-16 | Szewska 59-60
WineStone Wrocław
Zupa: jarzynowa
Danie główne: dorsz zapiekany z creme fraiche, tagliatelle z warzyw
Cena: 19,90 zł | Godziny: 12-15 | Pl. Dominikański 1
Tacos Locos
15% zniżki w godz. od 12 do 15 przy okazaniu identyfikatora z pracy. Oferta ważna tylko w lokalu.
Cybulskiego 1
Zły Pies
- zupa z soczewicy + dowolny hot-dog – rabat 15% na całość
Godziny: 11-16 | Kołłątaja 23
Buddha Lounge
- Tom Yung Soup
- Palak Chicken
- Dal Makhani
- ryż
- naan
Cena: 20 zł | Godziny: 12-16 | Rzeźnicza 28-31
Mania Smaku
- tono e cipola– 17 zł
- fromaggi – 17 zł
Godziny: 13-19 | Ślężna 217
SztrassBurger
Zestaw 1
Czisburger lub wegeburger z Halumi
Małe frytki+surowka+mały sok
Duzy 18 zł
Mały 15 zł
Zestaw 2
Czisburger lub vegebulgar z serem Halumi
Zupa + surowka
Duzy 17 zł
Mały 14 zł
Godziny: 12-15 | Psie Budy 7/9
Lot Kury
Zupa: krem z ziemniaka z chipsem z boczku
Danie główne: fish burger z serem blue i sosem tatarskim
Cena: 20 zł | Godziny: 12-16 | Ofiar Oświęcimskich 17
Ogień
- Prosciutto e Funghi z pomidorami San Marzano DOP, mozzarellą, szynką i pieczarkami + lemoniada
Cena: 19 zł | Godziny: 12-16 | Pomorska 39/1 c
Kaczka Dziwaczka
Zupa: krew warzywny
Danie główne: ryba po grecku, kasza jaglana
Cena: 18 zł | Godziny: 13-18 | Kiełczowska 58
Do 30 zł
Pappatore
Zupa: Krem z dyni/boczek/olej dyniowy
Danie główne: Kotlety rybne/ziemniaki/biała kapusta
Cena: 30 zł | Godziny: 12.30-16.00 | Wietrzna 24
Mlekiem i Miodem
Danie I: Szkocka zupa bulionowa
Danie II: Czułe mule na białym winie z czosnkiem i cukinia serwowane z domowa frytką
Danie III: Biszkoptowe ciasto z brzoskwinia
Cena: I+II= 23 zł I+II+III= 27 zł | Godziny: 12-16 | Kiełczów, Wrocławska 31
BezOporów
Zupa: krem z pomidorów
Danie główne: Sola zapiekana na szpinaku z ryżem.
Cena: 28 zł | Godziny: 12-18 | Solskiego 6
Parish
Zupa: Krem z marchwi i batatów z olejem arachidowym i grzanką – 7 zł (w zestawie 3 zł)
Danie standard: Penne z wędzoną makrelą, cukinią i rozmarynem w sosie a’la carbonara – 17 zł
Danie premium: Taco z wieprzową głowizną, granatem, kolendrą i sweet-chili – 22 zł
Godziny: 12.30-16.00 | Św. Antoniego 2/4
Mama Manousch
Przystawka: sałatka z kalafiorem, marchewką, hummusem, oliwkami i flatbreadem
Danie główne: (do wyboru)
- falafel z cieciorki, cruditee, dip ogórkowo-miętowy, sałata
- paella z owocami morza i kurczakiem
Cena: 29 zł | Godziny: 12-16 | Świdnicka 4
Panczo w 4Hops
- Burrito z policzkami wołowymi duszonymi w IPA z marynowaną cebulką i salsą z wędzonego jalapeno w zestawie z limonkową lemoniadą z miodem
Cena: 22 zł | Godziny: 12-16 | Ofiar Oświęcimskich 46
Zenka Cafe
Zupa: krupnik dolnośląski
Danie główne: Salatka Zenka z tuńczykiem
Cena: 24 zł | Godziny 12-16 | Dubois 41
Restaurant Lot Kitchen
Przystawka: chłodnik z ogórka
Danie główne: makrela pieczona, kasza jaglana z suszonym pomidorem i warzywami
Cena: 24 zł | Godziny: 12-16 | Goetla 11
Nadodrze Cafe Resto Bar
Zupa: grecka zupa z zielonej soczewicy
Danie główne: gnocchi buraczane z gorgonzolą burakami i parmezanem
Cena: 24,90 zł | Godziny: 12-16 | Drobnera 26 a
BARBARA
Zupa: kapuśniak – 8,50 zł
Danie główne:
- karkówka, puree z selera, mizeria – 15,50 zł
- kotlety z kalafiora, puree z selera, sałątka – 15,50 zł
La Scala
Zupa: zalewajka
Danie główne: kotlety rybne z mintaja, puree ziemniaczane, coleslaw
Cena: 23 zł | Godziny: 12-17 | Rynek 38
Vivian Restaurant
Zupa: rybna
Danie główne: Burger rybny z chutney owocowym i guacamole
Cena: 30 zł | Godziny: 12-16 | Magnolia
Sushi Corner
- bento (kalmary w panko z sosem mango, zupa tom yum, futomak ebi (krewetka) – melon, sałatka wakame z tofu i ogorkiem, zielona herbata) – 27 zł
- sushi lunch (6 szt. futomaki Filadelfia, 5 szt. uramaki California, 2 szt. nigiri łosoś, zielona herbata, zupa miso) – 27 zl
Godziny: 12-15 | Włodkowica 12 a
Vivere Italiano
- zupa z cukinii
- spaghetti alla sorrentina
Alyki
Zupa: rybna, pomidory koktajlowe, krewetki
Danie główne:miruna, dip jogurtowo-ogórkowy, talarski, surówka z kapusty
Danie Szefa Kuchni: łosoś pieczony w pergaminie, sos cytrynowo-kaparowy, talarki, mix sałat
Cena: zestaw dnia – 24 zł, zestaw szefa kuchni – 31 zł | Godziny: 12-17 | Sky Tower
Browar Stu Mostów
Zupa: z pomidorów ze świeżą kalarepą
Danie główne: calzone z wołowiną
Cena: 22 zł| Godziny: 12-16 | Długosza 2
Bułka z Masłem
Zupa: krem z czerwonych buraków i pieczonego jabłka
Danie główne: pstrąg pieczony z szałwią i cytryną z warzywami
Cena: 24 zł | Godziny: 12-16 | Włodkowica 8 a
Dos Amigas
Zupa: krem buraczany
Danie główne: Dorsz z mixem salat i talarkami
Cena: 30 zł | Godziny: 12-16 | Odrzańska 11/12
Sukiennice 7
Zupa: ogórkowa
Danie główne:
- Dorsz pieczony, szpinak ze śmietaną, ziemniaki
- Tagliatelle ze szpinakiem, pomidorami cherry i pestkami słonecznika
Deser: ciasto czekoladowe
Cena: 2 dania – 22 zł, 3 dania – 26 zł | Godziny: 12-16 | Sukiennice 7
Do 40 zł
Brylantowa 16
- zupa z brukwi
- ręcznie robione pappardelle z kaczką, wędzonym łososiem i tartym brokułem
Cena: 32 zł | Godziny: 12-16 | Brylantowa 16
Szajnochy 11
Lunch ciepły:
Zupa: krem z pieczonego czosnku z ośmiornica
Danie: Grillowany dorsz z domowymi frytkami
Deser: sernik z lodami
lub
Zupa: Pikantny chłodnik z pomidorów
Danie: Makaron alkaliczny z kurkami
Deser: Lody z salsą owocową
Cena: 40 zł | Godziny: 12-16 | Szajnochy 11
Yemsetu
- miso z tofu
- uramaki z krewetka w tempurze
- futomaki z tatarem z tuńczyka
Cena: 35 zł | Godziny: 12-17 | Pl. Piłsudskiego 5
Kiss The Cook
Zupa: chłodnik porowo-ziemniaczany,
Danie główne: makaron tagiollini, owoce morza.
Cena: 34 zł | Godziny: 12-16 | Borowska 266
Projekt Wieża
Dania:
- tatar z łososia
- zupa rybna
- dorada, puree z pietruszki, czerwona kapusta
- lody czekoladowe z pianą z jabłka
Cena: 3 dania – 34 zł, 4 dania – 39 zł | Godziny: | Wiwulskiego 27
OkWine Bar
- Pesaccio z tuńczyka / koper / cytryna
- Krem gruszka-pietruszka
- Pierś z kaczki / pecorino / rukola / gruszka
Cena: 2 dania – 32 zł, 3 dania – 39 zł | Godziny: 12-16 | Ks. Witolda 1
Powyżej 40 zł
Zamek Topacz
Starter:
- dynia/imbir/kokos/kolendra/pestki dyni
- cielęcina/chrzan/kurki/kapary/remulada z selera
Dania Główne:
- pierś z kurczaka/ bataty pieczone/topinambur/mus z zielonej pietruszki/fioletowy ziemniak/szpinak
- dorada/brokuł/peperonata/soczewica/emulsja z bazylii
- kasza jaglana/grzyby/parmezan/rukola/grillowana cukinia/bakłażan
Desery:
- panna cotta waniliowa/malina
- cremoso czekoladowe/wiśnia/granola
Cena: 42 zł lub menu degustacyjne z pięciu dań 50 zł | Godziny: 13-16 | Ślęża, Główna 12
Food Art Gallery
Zupa: (do wyboru)
- krem z grzybów leśnych, trybula, tymiankowe chantilly
- prosciutto z piersi kaczki, figa, koper włoski
Danie główne: (do wyboru)
- gnochci, pieczona dynia, kozi ser, sos pomidorowy
- wołowina po burgundzku, polenta, puree z marchewki
Deser: (do wyboru)
- sernik waniliowy, sorbet morlelowy, pistacje
- selekcja domowych lodów i sorbetów
Cena: 2 dania – 45 zł, 3 dania – 49 zł | Godziny: 12-16 | Ks. Witolda 1
Malarska 25
- piklowany pstrąg z cebulą i cremem fraiche – 10 zł
- chłodnik dyniowo-pomarańczowy – 8 zł
- pikantne gnocchi z szałwią – 20 zł
- mule z sosem kokosowym – 28 zł
- pieczona brzoskwinia z sosem brzoskwiniowym – 10 zł
Cena: 59 zł | Godziny: 12-16 | Malarska 25