5 C
Wrocław
niedziela, 23 marca, 2025

Kulinarny weekend we Wrocławiu (21-23.04.2017)

To jeden z tych weekendów w trakcie całego roku, w którym dzieje się naprawdę sporo, kiedy na spokojnie można przebierać spośród różnorodnych wydarzeń kulinarnych. W piątek rozpoczyna się festiwal Restaurant Week, w sobotę na Stadionie Olimpijskim coś specjalnego dla miłośników ulicznego jedzenia, których zainteresować powinno także pojawienie się lokalu Pogromców Meatów. Smacznego weekendu!

Wrocław Restaurant Week 2017. Emocje na talerzach!

28 wrocławskich restauracji, od 21 do 30 kwietnia | FB

Już po raz kolejny stolica Dolnego Śląska staje się częścią ogólnopolskiego święta kulinarnego, goszcząc festiwal Restaurant Week. W 28 wrocławskich restauracjach możecie zarezerwować za 39 zł stolik na specjalnie przygotowane na tę okazję trzydaniowe doświadczenie kulinarne. RW potrwa przez ponad 10 dni, a dostępne stoliki możecie sprawdzać tutaj – Restaurant Week. Poza tradycyjną formą festiwalu, we Wrocławiu odbędą się także wydarzenia towarzyszące, o których kilka słów poniżej.

Restauracje biorące udział w festiwalu:

Ahimsa, Alyki, Aroma, Art Restauracja i Kawiarnia, Brasserie 27, Cherry Lounge and Restaurant, Dobra Karma, Enjoy Platinum Palace, Grande Papa Restaurant & Bar, Gorące Piece, HINT, Le Chef, Machina Organika, Malarska25, Mango Mama, Mama Manoush, Mlekiem i Miodem, Nigdy Nie Zapomnę, Novo2, Novocaina, Orient Palace, Patio, Restauracja Spichlerz, Szajnochy 11, Taszka, Vertigo, Włoszczyzna, WołaWina

Wrocławscy Ulicożercy Festiwal Food Trucków

Stadion Olimpijski, 22 kwietnia, od 15 do 23 | FB

Specjalna edycja zlotu food trucków – Wrocławscy Ulicożercy, która odbędzie się przy wyremontowanym Stadionie Olimpijskim z okazji meczu footballu amerykańskiego, w którym wrocławska drużyna Panthers podejmie austriacki Swarco Raiders

Food trucki biorące udział w imprezie:

66 American Burger | Bratwursty | Fire Machine dym & grill | Food-Mania | Happy Little Truck | HulThai | Karmnik nr 2 | KoneSer | KRASNOLÓD | Mo’jo sandwiches | NIENAŻARTY | PANCZO | Pan Fisz | ParaZgara | Souvlaki Greek Truck | Surf Acai | Taho Café | TOSTruck- wgryź się | TUK TUK – lody tajskie | Włoska Robota | Zapiekanki Luksusowe

Pogromcy Meatów WRO – weekend otwarcia

21 kwietnia, Rynek 22 | FB

Jeden z ciekawszych debiutów we wrocławskiej gastronomii w 2017 roku. Uznana na stołecznym rynku marka, a więc Pogromcy Meatów, otwiera swój lokal w samym centrum stolicy Dolnego Śląska. Pogromcy zasłynęli swoimi świetnymi kanapkami z różnymi rodzajami mięsa, w tym także z podrobami. W menu wrocławskiego lokalu znalazły się m.in. kanapki z polikami wołowymi, ozorem czy żeberkami. Całe menu w tym miejscu.

Port Wine Tasting. Degustacja w restauracji Taszka

Taszka Wine&Petiscos, Rynek 53-55, 23 kwietnia od 19 do 22. Cena – 135 zł | FB | rezerwacja

Taszka zaprasza na jedną z imprez towarzyszących rozpoczynającemu się festiwalowi Restaurant Week. Spotkanie z winami Niepoort Vinhos to niezwykła szansa by dowiedzieć się więcej o różnych rodzajach Porto i jego niezwykłych aromatach i smakach, a degustowanym winom towarzyszyć będą specjalnie dobrane sery, kiełbaski i szynki. 

Degustacja obejmuje:
– 5 kieliszków Niepoort Port
– Wybór tradycyjnych portugalskich serów
– Wybór iberyjskich wędlin
– Oliwa Taszki
– Dżemy meia.dúzia®
– Pieczywo i woda

Ponadto wszyscy uczestnicy otrzymają 15% zniżki na zakup Porto do domu.

Total 2 Votes
1

Napisz w jaki sposób możemy poprawić ten wpis

+ = Verify Human or Spambot ?

Komentarze

komentarze

Podobne artykuły

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Proszę wpisać swój komentarz!
Proszę podać swoje imię tutaj

Polub nas na

103,169FaniLubię
42,400ObserwującyObserwuj
100ObserwującyObserwuj
100ObserwującyObserwuj
1,420SubskrybującySubskrybuj
Agencja Wrocławska

Ostatnie artykuły