-0.7 C
Wrocław
środa, 22 stycznia, 2025

Lunch we Wrocławiu (7.09.2016)

Wyruszamy dzisiaj do 31 wrocławskich restauracji na lunch. Smacznego.

Do 20 zł

Szynkarnia 

Zupa: tajska zupa z cieciorką i pomidorami

Danie główne: schab gotowany w sosie pomidorowo-koperkowym, ziemniakami, sałata mix ze śmietaną z Międzyborza

Cena: 20 zł | Godziny: 12-19 | Św. Antoniego 15

Domowe obiady w Times

Zupa: z kolorowej fasoli szparagowej

Danie główne: kurczak po meksykańsku z warzywami, ryż z kurkumą

Cena: 17 zł | Godziny: 12-16  | Kazimierza Wielkiego 1

Zacna Pyra

Zupa: cebulowa z grzankami i parmezanem

Danie główne: pyra z tuńczykiem

Cena: 17 zł | Godziny 12-16 | Kościuszki 76 B

Kaczka Dziwaczka

Zupa: ogórkowa

Danie główne: Placki gryczane z salsą

Cena: 18 zł | Godziny: 13-18 | Kiełczowska 58

Wrocławska Gastropub

Zupa: ogórkowa

Danie główne: schabowy, ziemniaki, surówka z białej kapusty

Cena: 19 zł | Godziny: 12-16  |Szewska 59-60

WineStone Wrocław

Zupa: krem z białych warzyw z grzankami

Danie główne: żeberka z pikantnym sosem, opiekane ziemniaki

Cena: 19,90 zł | Godziny: 12-15 | Pl. Dominikański 1

Ogień

  • Pizza Scamorza z pomidorami San Marzano DOP, mozzarellą, serem scamorza, rukolą i pomidorkami koktajlowymi + lemoniada

Cena: 19 zł | Godziny: 12-16 | Pomorska 39/1 c

Tacos Locos

15% zniżki w godz. od 12 do 15  przy okazaniu identyfikatora z pracy. Oferta ważna tylko w lokalu.

Cybulskiego 1

Mania Smaku

  • salsa verde – 17 zł
  • salsa vega – 17 zł

Godziny: 13-19  | Ślężna 217

Lot Kury

Zupa: krem z dyni z imbirem i pomarańczą

Danie główne: sałatka z pikantnym chorizo, wędzonym serem i jarmużem

Cena: 20 zł | Godziny: 12-16 | Ofiar Oświęcimskich 17

Do 30 zł

Pappatore

Zupa: Bouillabaisse/mule/pstrąg wędzony/zioła

Danie główne: Rizzo/ wieprzowina/gorczyca

Cena: 30 zł | Godziny: 12.30-16.00 | Wietrzna 24

Mama Manousch

Przystawka: krem z białych warzyw z oliwą truflową, gorgonzolą i rukolą

Danie główne: (do wyboru)

  • fritatta z zielonym groszkiem, serem korycińskim, pesto i sałatą
  • sałata z kurczakiem, pestkami dyni, pomidorkami koktajlowymi, chrupkim chili, grillowanym bakłażanem, flatbreadem

Cena: 29 zł | Godziny: 12-16 | Świdnicka 4

Restaurant Lot Kitchen

Przystawka: wiejska zupa z cebulą, warzywami i laną kluską

Danie główne: pulpety wieprzowe w sosie warzywnym z ryżem

Cena: 24 zł | Godziny: 12-16 | Goetla 11

Mlekiem i Miodem

Danie I: zupa cebulowa na koniaku z świeżym tymiankiem

Danie II: kurczak w sosie musztardowym serwowany z puree ziemniaczano marchewkowym z kolbą kukurydzy

Danie III: budyń czekoladowy z sosem malinowym

Cena: I+II= 23 zł I+II+III= 27 zł | Godziny: 12-16 | Kiełczów, Wrocławska 31

La Scala

Zupa: rosół z makaronem

Danie główne: gulasz wieprzowy z kaszą gryczaną, buraczki

Cena: 23 zł | Godziny: 12-17 | Rynek 38

Dobra Karma II

Zupa: Krem z kalafiora + mus z ricotty , mango, curry

Danie mięsne: Makaron spaghetti z sosem pomidorowym i pulpecikami, papryką, oliwkami czarnymi, pietruszką + szpinak i parmezan

Danie wege: Risotto na białym winie z dynią, kozim serem, gruszką, koperkiem

Cena – 25 zł, zupa + danie wege – 21 zł | Godziny: 12-16 | Kościuszki 23

Vivere Italiano

Danie główne:  Bucatini all’amatriciana: pasta typu bucatini, pomodori pelati, guanciale/policzki wieprzowe/, pecorino romano, oliwa EVO, pepe, peperoncino.

8 zł z każdego sprzedanego talerza zostanie przekazana potrzebującym po trzęsieniu ziemi w Amatrice.
 
Cena: 30 zł | Godziny: 12-16 | Ofiar Oświęcimskich 21

Alyki

Zupa: krem z kurek, kwaśna smietana, natka

Danie główne: linguine, wieprzowina, kurki, por, natka, lazur, czosnek

Danie Szefa Kuchni: polędwiczka wieprzowa w sosie kurkowym, pieczone ziemniaki, mix sałat

Cena: zestaw dnia – 24 zł, zestaw szefa kuchni – 31 zł | Godziny: 12-17 | Sky Tower

Le Chef

Zupa: krem pomidorowy z mozzarellą i flatbreadem

Danie główne: roladki z polędwiczki wieprzowej z chorizo, kaszą bulgur, cebulkami marynowanymi i rukolą

Cena: 28 zł | Godziny: 12-16 | Więzienna 31

Browar Stu Mostów

Zupa: pomidorowo-paprykowa z grzankami

Danie główne: gulasz z kaszą i ogórkiem małosolnym

Cena: 22 zł| Godziny: 12-16 | Długosza 2

Restauracja Patio

  • Carpaccio z buraka, z Grana Padano, octem jabłkowym i orzeszkami pini
  • Indyka panierowanego w płatkach jaglanych na puree marchewkowo-imbirowym, z bobem z patelni

Cena: 28 zł| Godziny: 12-16 | Kiełbaśnicza 25

Bułka z Masłem

Zupa: z ogórków kiszonych na wędzonym boczku

Danie główne: zrazy wieprzowe z sosem z leśnych grzybów z kopytkami i małą sałatką

Cena: 31 zł | Godziny: 12-16 | Włodkowica 8a

Sukiennice 7

Zupa: pikantna rybna

Danie główne:

  • Schab na grillowanej cukinii z kluskami
  • Makaron ze szpinakiem i serem dojrzewającym

Deser: wafel z kajmakiem

Cena: 2 dania – 22 zł, 3 dania – 26 zł | Godziny: 12-16 | Sukiennice 7

Do 40 zł

Projekt Wieża

Dania:

  • haloumi, piana z gruszki i cytryny, zioła
  • chłodnik litewski
  • mule w winie
  • ciastko cytrynowe z kremem waniliowym

Cena: 3 dania – 34 zł, 4 dania – 39 zł | Godziny:  | Wiwulskiego 27

Brylantowa 16

  • krem z dyni z kruszonym boczkiem
  • polędwiczki wieprzowe nadziewane fetą i szpinakiem, sałatka z ogórka, mięty i pomidorków koktajlowych

Cena: 32 zł | Godziny: 12-16 | Brylantowa 16

Yemsetu

  • miso z tofu
  • futomaki z tatarem z łososia
  • futomaki z pieczonym łososiem

Cena: 35 zł | Godziny: 12-16 | Pl. Piłsudskiego 5

Szajnochy 11

Lunch ciepły:

Zupa: krem z pieczonego czosnku z ośmiornica
Danie: Grillowany dorsz z domowymi frytkami
Deser: sernik z lodami

lub

Zupa: Pikantny chłodnik z pomidorów
Danie: Makaron alkaliczny z kurkami
Deser: Lody z salsą owocową

Cena: 40 zł | Godziny: 12-16 | Szajnochy 11

Kiss The Cook

Zupa: krem z cukinii

Danie główne: kotlet wieprzowy, puree szczypiorkowe, buraczki zasmażane, kurki w śmietanie

Cena: 34 zł | Godziny: 12-16 | Borowska 266

OkWine Bar

  • Gravlax z łososia / biała rzodkiew / granita ziołowa
  • Krem z cukini / szczypiorek
  • Wołowina fricassee / pieczarki / gnocchi / pietruszka

Cena: 2 dania – 32 zł, 3 dania – 39 zł | Godziny: 12-16 | Ks. Witolda 1

Powyżej 40 zł

Zamek Topacz

Starter:

  • kukurydza/chili/słony popcorn/kurki
  • sashimi z tuńczyka/zielony groszek/ponzu/bób/ogórek

Dania Główne:

  • pierś z kurczaka kukurydzianego/cukinia/kurki/kapusta/kapusta/koperek/ziemniaki
  • makrela/szpinak/papryka/pomidor/czosnek/bruiew/kuskus
  • tagliatelle/grzyby/tymianek

Desery:

  • tiramisu/marakuja/kokos
  • sernik/biała czekolada

Cena: 42 zł lub menu degustacyjne z pięciu dań 50 zł | Godziny: 13-16 | Ślęża, Główna 12

Food Art Gallery

Zupa: (do wyboru)

  • krem z kalafiora, jajko poche, migdały
  • skrzydełka z kurczaka, figa, kapusta włoska

Danie główne: (do wyboru)

  • dorada, puree ziemniaczane, baby cukinia, gremolata
  • lasagne z dynią, serek śmietankowy, kurki, pianka grana padano

Deser: (do wyboru)

  • tartaletka czekoladowa, lody kardamonowo-pomarańczowe
  • selekcja domowych lodów i sorbetów

Cena: 2 dania – 45 zł, 3 dania – 49 zł | Godziny: 12-16 | Ks. Witolda 1

Malarska 25

  • kiszony pomidor z płatkami parmezanu i mortadelą – 8 zł
  • krem z brokuła – 7 zł
  • gnocchi aglio olio z szynką parmeńską – 22 zł
  • risotto z grzybami i parmezanem – 24 zł
  • tiramisu truskawkowe – 10 zł

Cena: 59 zł lub zestaw zupa + drugie danie 24 zł | Godziny: 12-16 | Malarska 25

Total 0 Votes
0

Napisz w jaki sposób możemy poprawić ten wpis

+ = Verify Human or Spambot ?

Komentarze

komentarze

Podobne artykuły

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Proszę wpisać swój komentarz!
Proszę podać swoje imię tutaj

Polub nas na

103,169FaniLubię
42,400ObserwującyObserwuj
100ObserwującyObserwuj
100ObserwującyObserwuj
1,420SubskrybującySubskrybuj
Agencja Wrocławska

Ostatnie artykuły