0.2 C
Wrocław
wtorek, 12 listopada, 2024

Lunch we Wrocławiu (21.09.2016)

Smacznego!

Do 20 zł

Szynkarnia 

Zupa: jarzynowa z kurkumą

Danie główne:gulasz wieprzowy z warzywami i wiejską kiełbasą, zielone szpecle

Cena: 20 zł | Godziny: 12-19 | Św. Antoniego 15

Domowe obiady w Times

Zupa: ogórkowa

Danie główne: schabowy z ziemniakami i kapustą zasmażaną z koperkiem

Cena: 17 zł | Godziny: 12-16  | Kazimierza Wielkiego 1

Wrocławska Gastropub

Zupa: rosół

Danie główne: schabowy, ziemniaki z koperkiem, surówka z kapusty

Cena: 19 zł | Godziny: 12-16 | Szewska 59-60

WineStone Wrocław

Zupa: pomidorowa

Danie główne: pieczone udko z kurczaka, ser feta z duszonymi pomidorami, domowe frytki

Cena: 19,90 zł | Godziny: 12-15 | Pl. Dominikański 1

Tacos Locos

15% zniżki w godz. od 12 do 15  przy okazaniu identyfikatora z pracy. Oferta ważna tylko w lokalu.

Cybulskiego 1

Zły Pies

  • krem z dyni + dowolny hot-dog – rabat 15% na całość

Godziny: 11-16 | Kołłątaja 23

Mania Smaku

  • Pizza z sosem Bbq serem wędzonym grillowanym kurczakiem świeżym Chili oraz czerwoną cebulą – 17 zł

Godziny: 13-19  | Ślężna 217

SztrassBurger

Zestaw 1
Czisburger lub wegeburger z Halumi
Małe frytki+surówka+mały sok

Duży 18 zł
Mały 15 zł

Zestaw 2
Czisburger lub vegebulgar z serem Halumi
Zupa + surówka

Duży 17 zł
Mały 14 zł

Godziny: 12-15 | Psie Budy 7/9

Lot Kury

Zupa: krem z soczewicy

Danie główne: papryka faszerowana

Cena: 20 zł | Godziny: 12-16 | Ofiar Oświęcimskich 17

Kaczka Dziwaczka

Zupa: barszcz biały

Danie główne: Kotlet schabowy/ziemniaki puree/mizeria

Cena: 18 zł | Godziny: 13-18 | Kiełczowska 58

Zacna Pyra

Zupa: żurek z jajkiem

Danie główne: pyra z pulled pork z roszponką i sosem do wyboru

Cena: 19 zł | Godziny 12-16 | Kościuszki 76 B

Ogień

  • Pepe (pomidory San Marzano DOP, mozzarella, ricotta, salami Napoli, czarny pieprz) + lemoniada

Cena: 19 zł | Godziny: 12-16 | Pomorska 39/1 c

Nadodrze Cafe Resto Bar

Danie główne: Gulasz wołowy z ryżem

Cena: 19,90 zł | Godziny: 12-16 | Drobnera 26 a

Do 30 zł

Mlekiem i Miodem

Danie I: Zupa kalafiorowa z białymi warzywami na śmietanie

Danie II: żeberka w domowym sosie bbq serwowane pieczonymi ziemniaczkami oraz kiszona kapusta

Danie III: crunch z orzechami podany z gałką lodów z waty cukrowej

Cena: I+II= 23 zł I+II+III= 27 zł | Godziny: 12-16 | Kiełczów, Wrocławska 31

Parish

Zupa: Jaglany krupnik dyniowy – 7 zł (w zestawie 3 zł)

Danie standard: Pizza margherita, świeża mozzarella, pesto bazyliowe – 17 zł

Danie premium: Tonkatsu z polędwiczki wieprzowej, ogórek słodko-ostry, endywia, ryż jaśminowy – 22 zł

Godziny: 12.30-16.00 | Św. Antoniego 2/4

Mama Manousch

Przystawka: carpaccio z buraków, orzechy laskowe, kozi ser, rukola, kataifi, balsamico

Danie główne: (do wyboru)

  • pęczak z dynią piżmową, szpinakiem, gorgonzolą, marmoladą z czerwonej cebuli, orzechami włoskimi i rukolą
  • sałata ze schabem, marmolada z moreli, chips z boczku, orzechy laskowe, marchewka, pieczywo

Cena: 29 zł | Godziny: 12-16 | Świdnicka 4

BezOporów

Zupa: Krem z białych warzyw

Danie główne: Risotto z pikantnym salami, papryką i czerwoną cebulą.

Cena: 28 zł | Godziny: 12-18 | Solskiego 6

Le Chef

Zupa: krem z cukini z nutą cytrynową podany z musem z gruszki i kruchym paluchem

Danie główne: pałki z kurczaka BBQ podane z pieczywem, sałatą i musztardą Dijon.

Cena: 28 zł | Godziny: 12-16 | Więzienna 31

Food Factory

Zupa:

  • pieczarkowa – 5 zł
  • żurek – 7 zł

Danie główne:

  • Gołąbki wegetariańskie – 15 zł
  • Naleśniki ze szpinakiem– 15 zł
  • Penne z kurczaka w sosie paprykowym– 15 zł
  • chili con carne – 15 zł
  • Żeberka House of Cards – 19 zł
  • Filet z kurczaka sous vide w sosie dijon – 19 zł
  • Tradycyjny schabowy – 19 zł

+ dodatki:
Kasza, ryż, ziemniaki
Marchewka, ogórki kiszone, kalafior z brokułami

Pl. Konstytucji 3-go Maja 3 |

Panczo w 4Hops

  • tacosy z karmelizowanym boczkiem marynowanym w adobo i salsą pico de gallo w zestawie z dobrym materiałem lub małym piwem dobranym pod lunch

Cena: 25 zł | Godziny: 12-16 | Ofiar Oświęcimskich 46

Kukmania

Zupa:

  • klasyczny barszcz czerwony
  • krem z dyni z mleczkiem kokosowym i imbirem

Danie główne:

  • Risotto z kaczką, gruszkami, serem pleśniowym, orzechami

Cena: 25 zł | Godziny: 12-16 | Zwycięska 21

Kuźnia Smaku

Zupa:

  • żurek gotowany na wędzonce na domowym zakwasie z jajkiem i kiełbasą
  • gulaszowa z pieczarkami i warzywami
  • francuska cebulowa na białym winie z groszkiem ptysiowym i serem

Danie główne: mix sałat z grillowanymi filecikami, fetą, pomidorkami koktajlowymi, prażonymi pestkami dyni i sosem vinegrette

Kuźnicza 57-59 | Godziny: 12-17 | Cena 22 zł

Zenka Cafe

Zupa: krem serowo-porowy z grzankami

Danie główne: Placuszki gryczano-cukiniowe w sosie dyniowym z boczkiem pomidorkami i fetą,

Cena: 25 zł | Godziny 12-16 | Dubois 41

Resstaurant Lot Kitchen

Zupa: consomme z boczniaka

Danie główne: wątróbka z kurczaka, surówka z kapusty kiszonej, purre z ziemniaka i cebuli

Cena: 24 zł | Godziny: 12-16 | Goetla 11

La Scala

Zupa: barszcz z botwinką i fasolką szparagową

Danie główne: pieczone podudzia drobiowe, ryż, groszek z marchewką

Cena: 23 zł | Godziny: 12-17 | Rynek 38

Vivian Restaurant

Zupa: kapuśniak

Danie główne: Pierś z kurczaka ze smażonymi ziemniakami i papryką

Cena: 30 zł | Godziny: 12-16 | Magnolia

Sushi Corner

  • bento (wieprzowina shogayaki z ryżem, zupa Tom Kha, hosomaki ebi, nigiri ebi, zielona herbata) – 27 zł
  • sushi lunch (6 szt. futomaki Filadelfia, 5 szt. uramaki California, 2 szt. nigiri łosoś, zielona herbata, zupa miso) – 27 zl

Godziny: 12-15 | Włodkowica 12 a

Vivere Italiano

  • zuppa di verdure
  • spaghetti pomodoro e gorgonzola.
 Cena: 24 zł | Godziny: 13-16 | Ofiar Oświęcimskich 21

Alyki

Zupa: z kopru włoskiego, kurczak, ciecierzyca

Danie główne: filet z kurczaka na duszonym koprze włoskim, puree musztardowe, surówka z marchewki z jabłkiem

Danie Szefa Kuchni: polędwiczka wieprzowa, sos z kopru włoskiego, gotowane ziemniaki z masełkie, grillowane warzywa

Cena: zestaw dnia – 24 zł, zestaw szefa kuchni – 31 zł | Godziny: 12-17 | Sky Tower

Browar Stu Mostów

Zupa: fasolowa z pomidorami

Danie główne: penne z kurczakiem, kurkami i szpinakiem

Cena: 22 zł| Godziny: 12-16 | Długosza 2

Bułka z Masłem

Zupa: żurek na domowym zakwasie z białą kiełbasą i pietruszką

Danie główne: wędzona makrela na ciepło z pieczonymi warzywami i mała sałatka

Cena: 30 zł | Godziny: 12-16 | Włodkowica 8 a

Sukiennice 7

Zupa: Bulion z lanymi kluskami

Danie główne:

  • Makaron ze szpinakiem w białym sosie

Deser: Plastry arbuza z melisą

Cena: 2 dania – 22 zł, 3 dania – 26 zł | Godziny: 12-16 | Sukiennice 7

Do 40 zł

Brylantowa 16

  • krem z dyni i marchewki z prażonym siemieniem lnianym
  • kasza pęczak z warzywnym ratatouille z maślanym sumem
  • karmelizowane brzoskwinie w domowej nalewce z gałką lodów waniliowych

Cena: 32 zł | Godziny: 12-16 | Brylantowa 16

Szajnochy 11

Lunch ciepły:

Zupa: krem z pieczonego czosnku z ośmiornica
Danie: Grillowany dorsz z domowymi frytkami
Deser: sernik z lodami

lub

Zupa: Pikantny chłodnik z pomidorów
Danie: Makaron alkaliczny z kurkami
Deser: Lody z salsą owocową

Cena: 40 zł | Godziny: 12-16 | Szajnochy 11

Kiss The Cook

Zupa: grzybowa

Danie główne: filet z kurczaka, mus z dyni, gołąbek z kaszą gryczaną.

Cena: 34 zł | Godziny: 12-16 | Borowska 266

Projekt Wieża

Dania:

  • burak w bulione, chutney ze śliwką
  • krem z białych warzyw
  • mule w białym winie
  • francuski rogalik z czekoladą

Cena: 3 dania – 34 zł, 4 dania – 39 zł | Godziny:  | Wiwulskiego 27

OkWine Bar

  • Gazpacho / marynowana krewetka
  • Bulion z kaczki / ravioli z dynią
  • Filet z okonia / beurre blanc ze szpinakiem / lody musztardowe / glazurowana marchewka

Cena: 2 dania – 32 zł, 3 dania – 39 zł | Godziny: 12-16 | Ks. Witolda 1

Yemsetu

  • miso z tofu
  • futomaki z pieczonym łososiem
  • futomaki z tatrem z łososia

Cena: 35 zł | Godziny: 12-17 | Pl. Piłsudskiego 5

Powyżej 40 zł

Food Art Gallery

Zupa: (do wyboru)

  • krem z grzybów leśnych, trybula, tymiankowe chantilly
  • prosciutto z piersi kaczki, figa, koper włoski

Danie główne: (do wyboru)

  • gnochci, pieczona dynia, kozi ser, sos pomidorowy
  • wołowina po burgundzku, polenta, puree z marchewki

Deser: (do wyboru)

  • sernik waniliowy, sorbet morlelowy, pistacje
  • selekcja domowych lodów i sorbetów

Cena: 2 dania – 45 zł, 3 dania – 49 zł | Godziny: 12-16 | Ks. Witolda 1

Malarska 25

  • kiszona rzodkiew z palonym porem i solą morską – 11 zł
  • kiszona zupa z marchwi, selera i jabłka – 11 zł
  • sałatka Vegetariana – 18 zł
  • calzone – 20 zł
  • naleśniki na słodko – 10 zł

Cena: 59 zł | Godziny: 12-16 | Malarska 25

Total 0 Votes
0

Napisz w jaki sposób możemy poprawić ten wpis

+ = Verify Human or Spambot ?

Komentarze

komentarze

Podobne artykuły

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Proszę wpisać swój komentarz!
Proszę podać swoje imię tutaj

Polub nas na

103,169FaniLubię
42,400ObserwującyObserwuj
100ObserwującyObserwuj
100ObserwującyObserwuj
1,420SubskrybującySubskrybuj
Agencja Wrocławska

Ostatnie artykuły