Nowe restauracje we Wrocławiu – kwiecień ’18


Do 59 otwartych od stycznia do marca lokali gastronomicznych we Wrocławiu, w kwietniu dołączyło 14 nowych. Wśród nich m.in. lubiany w stolicy Dolnego Śląska Lviv, włoska restauracja Don Corleone, lodziarnia oraz food truck z owocami morza.

2014 | styczeń/luty 2015 | marzec 2015kwiecień 2015 | maj 2015 | czerwiec 2015 | lipiec 2015sierpień 2015 | wrzesień 2015 | październik 2015 | listopad 2015 | grudzień 2015 | styczeń 2016 | luty 2016 | marzec 2016 | kwiecień 2016 | maj 2016 | czerwiec 2016 | lipiec 2016 | sierpień 2016 | wrzesień 2016 | październik 2016 | listopad 2016 | grudzień 2016 | styczeń 2017 | luty 2017 | marzec 2017 | kwiecień 2017 | maj 2017 |  czerwiec 2017 | lipiec 2017 | sierpień 2017 | wrzesień 2017 | październik 2017 | listopad 2017 | grudzień 2017 | styczeń 2018 | luty 2018 | marzec 2018

Lviv – kawior, wódka, bliny – choć Lviv działa na wrocławskim rynku dopiero od dziesięciu miesięcy, zdołał zaskarbić sobie sympatię wielu tutejszych mieszkańców. Co prawda po otwarciu lokalu na Włodkowica, ze względu na niewielką odległość obu zamknięto ten na Legnickiej, ale dla fanów kuchni ukraińskiej w domowym wydaniu może okazać się to świetnym rozwiązaniem. Dlaczego? Rozszerzono menu, wewnątrz jest więcej miejsca, a sama restauracja otwarta będzie od rana do godzin nocnych. Poza nieśmiertelnymi pielmieni, barszczem ukraińskim i blinami z kawiorem, w karcie pojawiają się gałuszki i gotowane na parze pierogi.

Włodkowica 21 | FB

Zjedz Kotleta – bar pojawił się w miejscu Pobitych Garów z Drzewieckiego. W menu klasyka tego typu lokali – schabowy, pierś z kurczaka, smażony ser czy pierogi ruskie.

Drzewieckiego 36d | FB

Don Corleone – tak piszą sami o sobie i tylko szkoda, że na FB ciężko znaleźć choćby menu: „Nasza unikatowość kryje się w autentyczności. Prawdziwe sycylijskie dania gotuje dla Was nasz Szef Kuchni Tommaso, z produktów które z troską dobieramy i sami przywozimy prosto z Południa.”

Wita Stwosza 3 | FB

Nafta Neo Bistro – zapowiada się ciekawe bistro, choć obecnie okryte lekką nutką tajemniczości ze względu na to, że właściciele nie podają jeszcze adresu. Wygląda na interesujący projekt, przyjmowane są jedynie telefoniczne rezerwacje, a goście dowiadują się o adresie trzy godziny przed wizytą.

Krakowska | FB

SeeSea – kolejne miejsce prowadzone przez uczestnika Hell’s Kitchen – Maję Jońską. Pomysł jest prosty i już sprawdzony na świecie – food truck z owocami morza. W ofercie m.in. krewetki w tempurze, sałatka z ośmiorniczkami i wrap z owocami morza.

FB

Grill Brothers – mobilna burgerownia zlokalizowana tuż przy Polince. Codziennie do wyboru ponad dziesięć różnych opcji, w tym m.in. meksykański, włoski, amerykański, hiszpański czy kanadyjski.

Na Grobli 6 | FB

Moon Kebab – skoro na liście znalazły się burgery, do kompletu pojawić się musiał również kebab. Właściciele Moon mają dużo odwagi, otwierając się tuż obok bardzo popularnego Sultan Express.

Jedności Narodowej 63 | FB

Frytki+sos – pomysł jest prosty – przyzwoite frytki plus codziennie kilka autorskich sosów. Skoro sprawdził się już na Św. Antoniego, nie powinno być problemu z popularnością nowego okienka na Oławskiej.

Oławska 6 | FB

Lodołamacz – raz jeszcze „lody naturalne”

Kolista 4 B | FB

Pieczyste – nowinka na Ołtaszynie, specjalizująca się z bułkach z grillowanym i opiekanym mięsem.

Nenckiego 127 | FB

Lubię Pierogi – pierogarnie od zawsze miały wzięcie we Wrocławiu, choć niewiele z nich prezentuje choćby przyzwoity poziom. W Lubię Pierogi jest nieźle, a po niewielkich zmianach istnieje szansa na wskoczenie na wyższy level

Słowiańska 1/1 B | FB

Po Drodze – restauracja w Krynicznie z dość zaskakującym jak na lokalizację menu. Jest risotto z mulami i krewetkami czy noga kaczki, a codziennie ciekawe dania dnia.

Kryniczno, Trzebnicka 3 | FB

Zwycięska 9 – następca Grande Papa. W karcie makarony, burgery, kurczak i steki, a więc klasyka osiedlowa. Od 9.00 dostępne są również śniadania, a wśród nich rogale, croque madame czy jajecznica.

Zwycięska 9 | FB

Bistro Kościuszki – menu zmienia się każdego dnia i codziennie obejmuje burgera z różnymi rodzajami mięsa, jedną zupę, pieczonego ziemniaka i tartę.

Kościuszki 80 | FB

Total 15 Votes
6

Tell us how can we improve this post?

+ = Verify Human or Spambot ?

Comments

comments