To już szósty rok, który wspólnie spędzamy na WPK i bardzo dziękuję Wam za liczne odwiedziny. Odwiedziny, które cieszą, a jednocześnie potwierdzają, że chcecie czytać o wrocławskich restauracjach. Jak co rok przygotowałem zestawienie najlepszych wpisów na WPK na przestrzeni ostatnich 12 miesięcy. Jeśli nie udało się Wam przeczytać wszystkiego, o czym pisałem, teraz macie szansę nadrobić zaległości.
NAJWAŻNIEJSZE RELACJE
- Yemsetu – kiedy pokora spotyka się z wiedzą i umiejętnościami
- Balkan Burger – taaaaaaki pyszny baran na Legnickiej
- Shrimp House – co z tą Zwycięską?
- Lubię Pierogi – uczciwa robota na Ołbinie
- Jaffa Bar&Market – jedzenie to radość!
- Woosabi – bezpiecznie skrojone pod Wrocław
- PAMPA Empanadas – smak argentyńskiej gościnności
- Mania Smaku Racławicka – pizza pełna pasji
- Po drodze – przyzwoita restauracja podmiejska
- W Trójkącie – Trójkąt to stan umysłu
- Aksameet Bistro-Restauracja – smaczne bistro to, czy restauracja?
- New Delhi – skok jakościowy pod nasypem
- Mercado Tapas Bistro – hiszpański powiew spod nasypu
- Coffee&Dreams – królestwo włoskich kanapek
- FALLA Wrocław – udany powrót
- Restauracja Marina – piękny widok na dobry smak
- SOTE wine pub & food – intensywny smak nad Odrą
- O Sole Mio – pyszna pizza to nie wszystko
- Yakitori – Wrocław obiera kierunek na Azję
- Tajfun – nie trzeba płakać za Basztą
- poké poké – wakacyjna fascynacja
- Portofino – oryginalna włoska żenada
- AleBrowar Wrocław – z taką pizzą Wam do twarzy!
- Cheese is more – kalorie, których się nie doliczysz
- Solleim – koreańska ekscytacja
- Jungle Kuchnia Azjatycka – da się zjeść przy wrocławskim ZOO
- Młoda Polska bistro&pianino – takiej Polski chcemy!
- restauracja jadka – najlepsza restauracja we Wrocławiu?
- Portofino – nie strasz blogiera i naucz się kultury!
- Domek nad fosą – urok pizzy nad wodą
- Biggy – wchodzić bez kalkulatora kalorii!
- Kasprowicza 24 – na takie falafele warto wracać!
- Noriko Sushi – musisz przeżyć to przynajmniej raz w życiu!
- Kopytkarnia – proste pomysły są najlepsze
- CRAFT restauracja – rzemiosło najwyższej próby!
- ŌKAMI – wilk obrał kierunek na ramen
- Via Romana Pizza&Pub – przyjemna odmiana dla napoletany
- Doma Korean BBQ and Sushi – czas na małą Koreę we Wrocławiu
- Sezonowa – udane połączenie sezonu z lokalnością
- Ibo Falafel – takie wege, to ja rozumiem!
- Gniazdo – przy Operze śniadanie nie tylko w Dinette
- SeaFood Bar&Market budzi Oporów
- Center Pizza – dlaczego wy trujecie ludzi?
- Bananicook – powrót pierogowych mistrzów
- Golonka w pepitkę – pozytywna rewolucja na Zakrzowie
- Iggy Pizza – śniadaniowy optymizm
WYJAZDY
- Mogg – magia pastrami (Berlin)
- Mustafa’s Gemüse Kebap – w życiu nie stanę w tej kolejce! (Berlin)
- Co zjeść w Warszawie – La Sirena, The Cool Cat TR i Mikkeller
- Co zjeść w Pradze – 9 pewnych adresów + piwo
- Munchies Lublin – streetfoodowa eksplozja smaku
- Gdzie zjeść i co pić w Lublinie – 7 sprawdzonych miejsc
- Żurownia i Vera Napoli – dwa pewniaki w Katowicach
- Kura Warzyw – polski Mustafa? (Poznań)
- Luis Mexicantina – gdyńskie nowinki (Gdynia)
PUBLICYSTYKA
- Skąd wziął się fenomen gruzińskich piekarni we Wrocławiu?
- Domino’s Pizza – nie róbcie z ludzi master idiotów
- Jedzenie w szpitalu – lepiej liczyć na siebie
- Dlaczego jedzenie w McDonald’s podczas wycieczki szkolnej jest atrakcją?
ZESTAWIENIA
- Najlepsze pączki we Wrocławiu – TOP 12 (2019)
- Najlepsza pizza we Wrocławiu – TOP 9 (2019)
- 7 miejsc, których zazdroszczę obecnym studentom z Wrocławia
PODSUMOWANIA
MNIEJSZY #GRUBASWPK
- Pora na zmiany – #grubasWPK podejmuje wyzwanie
- Challenge – jak odchudzić grubasa z WPK?
- Jak schudnąć bez restrykcyjnej diety? Doświadczenia #grubasaWPK
AUKCJE CHARYTATYWNE
GDZIE ZJEŚĆ
- Co zjeść w domu na Walentynki?
- Plac Grunwaldzki – co zjeść i gdzie pić
- Dworzec Główny we Wrocławiu – co zjeść i gdzie pić w okolicy
- ZOO Wrocław – co zjeść i gdzie pić
O RESTAURACJACH
- Dlaczego nigdy nie otworzę restauracji?
- 5 rzeczy, o których musisz pomyśleć przy projektowaniu restauracji
- Dlaczego właściciel restauracji musi się ciągle uczyć?
- Dlaczego i kiedy zostawiam napiwki w restauracjach
- Gastro hasło – pokora
- 7 grzechów głównych podczas projektowania wystroju restauracji
- 5 powodów, dla których ludzie otwierają restauracje
- Pracownik – największy problem gastronomii?
ZESTAWIENIA NOWYCH RESTAURACJI
styczeń | luty | marzec | kwiecień | maj | czerwiec | lipiec | sierpień | wrzesień | październik | listopad | grudzień
RZEMIEŚLNICY
PIWO/ALKOHOL
- Rumbar: rum&seafood – smaczne nawrócenie
- Foodpairing piwny – czy to w ogóle ma sens?
- Beer Geek Madness – coś więcej, niż piwo
INNE
- Jak wykorzystać #foodporn w restauracji?
- 5 lat WPK – 5 przemyśleń na temat blogowania
- Elektrykiem przez Wrocław, czyli dlaczego używam Vozilli?
- 33 największe pochlebstwa dla WPK na 33 urodziny
- Funboat – weekendowe śniadanie na Odrze
- Czy sous vide ma sens w domowych warunkach?
5 OBJAWIEŃ KULINARNYCH WPK
NAJCZĘŚCIEJ CZYTANE – TOP 5
- Najlepsza pizza we Wrocławiu – TOP 9 (2019)
- Cała prawda o lodach naturalnych. Jak oszukują nas lodziarnie.
- Portofino – nie strasz blogiera i naucz się kultury!
- Center Pizza – dlaczego wy trujecie ludzi?
- Nafta Neo Bistro – tajemnica smaku
NAJCZĘŚCIEJ CZYTANE RELACJE Z RESTAURACJI
- CRAFT restauracja – rzemiosło najwyższej próby!
- Jaffa Bar&Market – jedzenie to radość!
- Cheese is more – kalorie, których się nie doliczysz